Kurban Bayramı İle İlgili Kompozisyon


Kurban Bayramı İle İlgili Kompozisyon

İnsanlık var olduğundan beri tüm semavi dinlerde var olan bir ibadettir kurban . Hz. İbrahim'in ve Hz. İsmail'in teslimiyetinin Allah'ın ise cömertliğinin en güzel örneklerindendir kurban . Bizleri Allah'a yaklaştıran; zenginlerin cömertliklerinin artmasına , fakirlerin şükürlerinin çoğalmasına vesile olan bir ibadettir kurban .

Hz. İbrahim çocuk sevgisi ile yanıp tutuşurken Allah'a bir oğlu olması için dua eder . Hz. İbrahim duasında bir oğlu olursa Allah'a kurban edeceğini söyler . Allah Hz. İbrahim'e bir oğul verir ve Hz. İbrahim evlat sevgisi ile verdiği sözü unutur . İsmail büyüyünce Hz. İbrahim rüyasında verdiği sözü görür ve oğluna durumu anlatır . Hz. İsmail babasından hiç düşünmeden Allah'a verdiği sözü yerine getirmesini ister . Hz. İbrahim tam oğlunu kurban edecekken Cebrail a.s bir koçla gelir ve Allah'ın teslimiyetleri karşılığında bu koçu kurban etmelerini istediğini söyler. İşte kurban ibadeti bu şekilde ortaya çıkmıştır . Yani Allah'ın emirlerini sorgusuz kabul etmenin ifadesidir kurban . Ayrıca kurban bizlere birçok fayda sağlamaktadır . Birlik beraberlik ve dayanışmanın topluma yayılması , fakirlerin evlerine et girmesi , çocukların sevinmesi gibi birçok fayda ve hikmet kurban ibadetinde gizlidir .

Bizlere bu bayramı veren ve bizleri bu bayrama ulaştıran rabbimize sonsuz şükürler ediyoruz . Herkesin kurban bayramı kutlu olsun .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme