Abdalın Karnı Doyunca Gözü Pabucundadır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız


Abdalın Karnı  Doyunca Gözü Pabucundadır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız

 İnsan hayatında yakınlık kuracağı ,  dostluk kuracağı iyi insanlar ile  uzun süre iletişim halinde kalmak ister . Ama kimi insanlar da vardır ki sadece çıkarı için arkadaşlık kurar . Bu tip insanlar çıkarı bitince sizinle iletişimi de koparırlar . İşte onun için de abdalın karnı doyunca gözü pabucunda olur sözü boşa söylenmemiştir .

Çıkarcı kimsenin dostluğu , yakınlığı sizinle işi bitinceye kadardır . Bundan dolayı böyle gözü açık insanlara karşı çok dikkatli olmalıyız . Arkadaşlarımızı iyi seçmeliyiz ve vefalı olmaya her zaman özen göstermeliyiz . Hayat ancak karşılıksız ve koşulsuz dostluklar kurulduğu zaman daha güzel bir anlam kazanır .  Bir yerden , bir yakınımızdan , çevremizden iyilik gördüğümüz zaman , bize iyilik eden o insanları hiçbir zaman unutmamalıyız .   Ahde vefa göstermeliyiz ve  insan gibi insan olmaya çalışmalıyız . Çıkar üzerine kurulan ilişki ne türden ilişki olursa olsun , bu tür ilişkiler kısa zamanda yok olmaya mahkumdur .

Çıkar üzerine kurulmayan ilişkiler ise ömür boyu devam eder . Çünkü  çıkarsız ilişkilerde sevgi vardır, dostluk vardır, saygı vardır, vefa vardır . Hayatınızda iyi insanlar  ile  karşılaşmanız umudu ile kalın sağlıcakla .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme