Başarılı Olmak İçin Şans Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .


Başarılı  Olmak İçin Şans Önemlidir Konulu  Münazara Yazınız .

Başarının olması için elbette çalışmak gerekir fakat bazen çalışmak da tek başına yeterli olmamaktadır . Çünkü başarılı olmak için şansının yaver gitmesi de çok önemlidir . Örneğin; öğretmenliği okumuş iki öğretmeni karşılaştıralım .

Bunlardan   a kişisi KPSS’den 75 puan almış olsun, diğer   b kişisi de  75 puan almış olsun. Her ikisi de aynı puanı aldığı halde a kişisinin bölümü  beden öğretmenliği olduğu için atanıyor fakat b kişisi fizik bölümünü okuduğu için atanamıyor. Aslında ikisi de aynı puanı almış ama şans işte  devlet birinden daha çok alım yapıyor, diğerinden az alım yapıyor . Burada başarılı olmak için şans faktörünün etkili olduğunu  görüyoruz . Bir başka örnek ise şunu verebiliriz : Ali gece sabahlara kadar der çalıyor ve sınavda 70 alıyor . Fatma ise hiç çalışmıyor ve sınavda şans eseri bildiği konular denk geliyor ve  90 alıyor . Burada Fatma’nın şansı yaver gidiyor ve Fatma daha yüksek puan alıyor .

İşte bunun içindir ki başarılı olmada şans daha önemlidir diyebiliriz . Yani bu olay duruma göre değişiyor diyebilirim .




Tüm Münazara Örnekleri Burada

Tüm Kompozisyonlar Burada

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme