Hayaller hayat baharının kelebekleridir konusu ile ilgili bir kompozisyon yazınız

Hayaller hayat baharının kelebekleridir konusu ile ilgili bir kompozisyon yazınız

Kelebekler baharın gelmesi ile rengarenk görüntüleri ile çiçeklerin, ağaçların arasında dolaşır ve insanların gönlüne neşe katar . Kelebekleri izlerken yaşamın ve tabiatın ne kadar güzel olduğunu fark ederiz ve içimiz yaşama sevinci ile dolup taşar.


Hayaller de insanların yaşama tutunması , geleceğe umutla bakması için tıpkı kelebekler gibi içimize umut şarkıları fısıldar . Şairin dediği gibi "İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar" . Hayallerimizden vaz geçtiğimiz zaman yaşama sevincimizi kaybederiz , yaşayan bir ölüden farkımız kalmaz. Ama şunu da unutmamak gerekir ki hayal kurarken çok da uçlarda yaşamamak gerekir . Çünkü böyle bir durumda hayal kırıklığının acısı  da çok yoğun olur . Bu sebeple hayal kurmaktan caz geçmemeliyiz ama hayal dünyasında da yaşamamalıyız . Hayallerimizin peşinde koşarken zaman zaman tökezleyebiliriz ama olsun yine de koşmayı bırakmamak gerekir . Nasıl ki elimizde ki bardak kırıldı diye su içmekten vaz geçemiyorsak başarısız olduk diye de hayallerimizden vaz geçmemeliyiz .

Özellikle hayatımızın baharında yani gençken hayallerimize sımsıkı sarılmalı ve bir kelebeğin dünyayı güzelleştirdiği gibi hayallerimizin peşinde koşarak yaşamımızı güzelleştirmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme