Başarıya Ulaşmış İnsanları Araştırarak Bu İnsanların Başarıya Nasıl Ulaştıklarını Anlatan Bir Yazı Hazırlayınız


Başarıya Ulaşmış İnsanları Araştırarak Bu İnsanların Başarıya Nasıl Ulaştıklarını Anlatan Bir Yazı Hazırlayınız

Thomas Edison
Amaçladığı hedefe ulaşmadan  önce yaklaşık 10.000 defa başarısız olan Edison, eğer pes etseydi hepimiz bunu anlayabilirdik. Fakat Thomas hepimizden çok daha fazla çalışmayı seçti . Esasında öğrenim hayatının nerede tamamı geleneksel eğitimin şartları nedeniyle çok sıkıntılı geçti  ve öğretmenleri onun “bir şey öğrenmek için çok aptal” olduğunu sürekli tekrar ediyorlardı . Bunun yanında çalıştığı ilk iki işinden de "çok verimsiz" olması gerekçesiyle çıkarıldı . Belki de onun bu kısa öyküsü aklınızdaki müthiş yetenekleri olan Thomas Edison’a bakış açınızı değiştirebilir. Başarısızlıklar ve yenilgiler Edison'un hayallerinin peşinden koşmasını engelleyemedi . Dünyadaki en başarılı ve insanlara ilham kaynağı olan kişiliklerden birisidir kendisi . Hepimizin bildiğinin aksine yalnızca ampulü icat etmedi , ayrıca birçok parçası olan ve taşınabilen fonografı da icat etti .

Soichiro Honda

Soichiro Honda, herkesin bildiği tüm dünyada tanına Honda markasının kurucusudur . Honda , Toyota firmasına işe girmek için baş vuruda bulunuyor ve işe uygun olmadığı cevabını alınca Honda'nın hikayesi de başlıyor . Toyota ile rekabete girecek bir firma kurma hayali ile yola çıkan Honda yılmadan çalışıyor . Bu hikâyeden öğrenilecek bir şey var ise o da asla pes etmemektir !



Semih Saygıner

İlk dünya şampiyonluğunu henüz 20 yaşındayken kazanan Saygıner, Mr. Magicya da the Turkish Prince lakaplarıyla tanınıyor. Ayrıca Saygıner, ülkemizde bilardonun fedarasyonlaşmasını sağlayan isimdir ve bilardo literatürüne geçmiş kendi adı ile anılan 42 özel vuruş tekniğine de sahiptir .

Büyük başarılara imza atmış bu gibi insanların durumunu şans ile açıklamak son derece kolaydır . Çünkü çoğu kişi onların doğuştan zeki ya da çok şanslı olduğunu zanneder . Ancak bu insanların hayatlarına derinlemesine baktığımızda bir hayalleri ve bu hayale ulaşmak için yılmaz bir azimleri dışında hiçbir şeyleri olmadığını göreceksiniz . Tabi ki bu hikayeleri eğlenmek ya da şaşırmak için okumaktan ziyade kendimize bir ders çıkarmalıyız .
Bu başarı hikâyelerinden çıkarılacak en değerli dersler:
1. Reddedilmek sizi asla hayal kırıklığına uğratmamalı .
2. Başarısızlık hiç de zannettiğiniz kadar sorun  değil.
3. Hayatta başarılı olmanın sırrı, kendinize güvenmenizdir !

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme