Bir Zaman Makineniz Olsa Hangi Zamana Gitmek İsterdiniz ? Neden ?


Bir Zaman Makineniz Olsa Hangi Zamana Gitmek İsterdiniz ? Neden ?

Zaman hızla akıp gidiyor ve maalesef 1 saniye öncesine bile geri dönmek mümkün olmuyor . Bu yüzden elimizdeki anın değerini iyi bilmeli ve bu anı elimizden geldiği kadar dolu dolu ve verimli geçirmeye gayret etmeliyiz . Ancak bu şekilde hayatımızı anlamlı hale getirebiliriz .

Ama yine de bir zaman makinemin olmasını ve zamanda yolculuk yapabilmeyi çok isterdim . Zaman makinem olsa gitmeyi en çok istediğim zaman Cumhuriyet'in kuruluş yılları olurdu . Çünkü başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milletimizin düşman karşısında tek vücut olmasını ve o birlikteliğin bir parçası da ben olmayı çok isterdim . Yeni kurulan bir devletin , adeta yeni doğmuş bir bebek gibi yavaş yavaş büyümesine şahit olmayı çok isterdim . O yıllardaki birlik beraberliği , vatan sevdası ile yoğrulmuş insanları tanımak isterdim . Kazım Karabekir'i , Mehmet Akif'i , Halide Edip Adıvar'ı ve adını sayamadığım tüm büyüklerimizi dinlemek isterdim . Hangimiz istemez İstiklal Marşı'nın meclis kürsüsünde ilk kez okunduğu anda o salonda bulunmayı ? Ben de zaman makinem olsa o ana gitmeyi çok isterdim .

Zaman dediğim gibi akıp gidiyor . Elimizden geldiği kadar zamanımızı ülkemiz ve milletimize faydalı olacak işler ile doldurmaya çalışmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme