Başarılı Bir Hayat İçin Hayal Kurmanın Önemini Açıklayınız


Başarılı Bir Hayat İçin Hayal Kurmanın Önemini Açıklayınız

            İnsanın yaşama tutunmasını sağlayan en önemli özelliklerden birisi de hayal kurabilmektir . Hayal kurma becerisi o kadar önemlidir ki okul öncesi öğrencilere hayal kurma becerisi kazanabilmeleri için türlü etkinlikler yaptırılır . Çünkü yeni fikirler ve keşifler ancak ve ancak hayal kurmakla mümkün olabilir . Bu yüzden çocuklarımıza hayal kurabilmeyi öğretmeliyiz .

            Şunu unutmamak gerekir hayali kurulmadan hiçbir şey yapılmamıştır . Aklımıza gelebilecek her türlü icat ve keşif hayal kurma becerisi sayesinde ortaya çıkmıştır .  William Russell bir sözünde “Büyük işler, büyük hayaller kurma özelliği olan insanlarca başarılmıştır” der . Hayal kurmak çok önemlidir ancak başarılı olmak için yalnızca hayal kurmak yeterli değildir. Kurduğumuz hayalleri gerçekleştirebilmek için çok çalışmalı ve emek harcamalıyız .

            Hayal kuran ve bu hayalinin peşinden yılmadan giden insanlar adlarını tarihe yazdırmayı başarmışlardır . Mesela Edison karanlığı aydınlatmak için bir yol bulmanın hayalini kurmuş ve yılmadan yaptığı çalışmalar sonucunda ampulü bulmuştur . Onun bu icadı tüm insanlığa fayda sağlamış ve tüm insanlar onu minnetle anmıştır .
            Yapılan araştırmalar hayal kuran insanların hayal kurmaktan kaçınan insanlara oranla daha başarılı olduklarını göstermiştir . Hem kendimize hem de tüm insanlara faydalı olabilmek için bir hayalimiz olmalı ve o hayalin peşinden yılmadan koşabilmeliyiz . Bunu başarabilenler geriye dönüp baktığında mutlu ve huzurlu bir geçmiş göreceklerdir .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme