En iyi kitapların okunması , geçmiş yüzyılların en büyük insanlarıyla konuşmak gibidir Sözü İle İlgili Kompozisyon

En iyi kitapların okunması , geçmiş yüzyılların en büyük insanlarıyla konuşmak gibidir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Kitaplar insanları dünyanın tüm güzellikleri ile buluşturan , büyük adamların fikirleri ile tanışmalarını sağlayan eşsiz hazinelerdir . Hele ki iyi kitaplar içerisindeki bilgileri , ufkumuzu açan düşünceleri ile bulunmaz birer nimet olur .

Geçmişin büyük insanları belki aramızda yok ama onların yazmış olduğu kitaplar bizlerle beraber . Bu kitapları açıp okumak büyük adamları göremesek bile adeta onlarla sohbet ediyormuşuz gibi bize lezzet verir . Tolstoy , Dostoyevski , Ömer Seyfettin , Mehmet Akif ve daha nice büyük yazarın kitaplarını okudukça adeta kendimizi onlarla konuşuyormuşuz gibi hissederiz . Şunu unutmamak gerekir ki insanlar ölür ama büyük insanların eserleri ölmez ve kendisinden sonra gelenlere rehber olur . Düşünsenize Kaşgarlı Mahmut’un “Divan-ı Lügatit Türk” eserini okuduğunuzu . İnsan bu eseri okurken kendisini Orta Asya’da yani ana vatanda gezerken Kaşgarlı Mahmut ile sohbet ediyormuş gibi hissediyor . Adeta Kaşgarlı Mahmut size Türklerin yaşamını , kültürünü ve inanışlarını anlatıyormuş gibi hissediyorsunuz .

İyi kitaplar bizlere çok şey katar . Onları yazan ustalar ile manevi olarak tanışmamızı ve onlardan istifade etmemizi sağlar .


7 yorum:

Deneme