Yaşadığınız Yerin Kültürel Özellikleri Nelerdir? Düşüncelerinizi Arkadaşlarınızla Paylaşınız.


Yaşadığınız Yerin Kültürel Özellikleri Nelerdir? Düşüncelerinizi Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

Yaşadığım yer Sivas’tır .  Sivas’ın kendine özgü kültürel özellikleri vardır . Bunlardan en önemlisi halaylarımızdır .  Düğünlerde halaylar çekilir ve insanlar bir  araya gelir . Düğün yemekleri yapılır ve  özel günlerde festivaller düzenlenir . Sivas köftesi de bizim yöreye ait bir yiyecektir .  Sulu köfte , yaprak sarması , madımak  yemeği , bad yemeği , içli köfte , kalburabastı  vb. yiyecekler Sivas yöresinin kendine özgü yiyecekleri arasında yer alır . 

Sivas yöresinin kendine özgü yöresel kıyafetleri ve halk oyunları vardır .  Önemli tarihi medreseleri vardır . Şifaiye Medresesi , Gök Medrese , Çifte Minareli Medrese , Buruciye Medresesi vardır . Bunlar da kültürel değerlerimiz arasında yer alır .  Hanları ve  hamamları vardır , kaplıcaları vardır . Sıcak çermik ve soğuk çermik vardır .  Mesire yerleri  vardır . Örneğin Paşabahçe Mesire alanı gibi . Buralara insanlar eğlenmek ve piknik yapmak amacı ile gider . Düğünü olan gençler burada fotoğraf çektirir . Köylerde şenlikler düzenlenir . Şenliklere yerel sanatçılar gelerek halkı eğlendirir . Sivas şairleri ile , yazarları ile , ozanları ile  ünlü bir yerdir . Sivas’ın en önemli şairi Aşık Veysel  çok  değerli bir şairdir .  

Engebeli bir yer olduğu için tarım fazla gelişmemiştir . Yemekleri ile, oyunları ile, yöresel kıyafetleri ile Sivas kendine özgü bir şehirdir .


- Halı ve Kilimin Türk Kültüründeki Yeri ve Önemi İle İlgili Kompozisyon

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme