Atatürk’ün Eğitime Ve Öğretmenlere Verdiği Önem Hakkında Kompozisyon

Atatürk’ün Eğitime Ve Öğretmenlere Verdiği Önem Hakkında Kompozisyon

Eğitimden  yoksun olan bir millet gelişme imkanı bulamaz . Çünkü eğitimin olmadığı yerde yeni bilgiler olmaz, değişim olmaz, ilerleme olmaz . Bunun için milletlerin eğitime ve öğretime, öğretmene çok önem vermesi gerekir . Eğitimin nitelikli bir şekilde öğrencilere aktarılmasını sağlayan kişiler ise kıymetli öğretmenlerdir . Öğretmenlerimiz olmasa  hiçbir şey öğrenemezdik .

Bilim ve teknoloji alanında gelişemezdik . Cahil bir millet olmaktan kurtulamazdık.  Öğretmenler bize  ışık tutan , yol gösteren büyük kurtarıcılardır . Çünkü onlar bizi biz yapan, bize değer veren ve bizim gelişmemiz için , okumamız için , iyi bir insan olmamız içi ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapan insanlardır . Mustafa Kemal Atatürk de eğitime ve öğretmenlere çok önem vermiştir . Öğretmenler ile ilgili şu sözleri söylemiştir .
*’’ Yeni nesil en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmen topluluğundan ve onların yetiştireceği öğretmenlerden alacaktır.’’
* ‘’ Ordularımızın kazandığı zafer , sizin eğitim ordularınızın kazanacağı zafer için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız . Bunu başaracağınızdan kuşkum yok. Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız.’’

Bundan dolayı bir ülkenin gelişmesinde eğitimin nitelikli olası , öğretmenin belli bilgi ve beceriler ile donatılması çok önemlidir . Öğretmenlerimize değer verelim, onların kıymetini bilelim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme