Bir Ülkenin Büyümesi İçin Bilim Önemlidir Konulu Münazara Yazınız.

Bir Ülkenin Büyümesi İçin Bilim Önemlidir Konulu Münazara Yazınız.

Bir ülkenin kalkınması için, dünya gücü haline gelmesi için o ülkenin bilim ve teknoloji alanında çok iyi olması gerekir. Bugünkü gelişmiş ülkelere baktığımızda da bunu görebiliriz. Bilim ve teknolojiye önem veren ülkeler her alanda gelişmeye  devam etmektedirler. Bilime ve teknolojiye önem vermeyen,  geri olan ülkeler ise  her alanda geri kalmaya mahkumdur.

Bilim ve teknolojide  ilerde olan ülkeler uzaya gitmekte, yeni teknolojik ürünler ortaya çıkarmakta ve hızla gelişmeye devam etmektedirler.Örneğin; ilerde savaşlarda robotlar kullanılacaktır. İnsan gücünün yerini robotlar alacaktır. Böyle olduğu zaman da geri kalmış ülkeler, gelişmiş ülkeler karşısında yıkılmaya başlayacak ve yok olacaklardır. İşte tüm bunların olmaması için geri kalmış ya da gelişmekte olan ülkelerin de kendilerine bir an önce çeki düzen vermeleri gerekir. Bilime, fenne  çok önem verilmelidir.  Eğitimin  iyi bir şekilde verilmesi gerekir.

Eğitim nitelikli olmadığı zaman  bilim ve teknoloji ile ilgilenen kişiler de  olmaz ve geri kalmış ülkeler hep geri kalmaya devam eder. Bir ülkenin büyümesi için kesinlikle bilim olmalıdır, bilim gelişmelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme