‘’ Hayatta Hiç Hata Yapmamış Birisi Zaten Hiçbir İşe Başlamamıştır.’’ Sözünü Açıklayınız.

‘’ Hayatta Hiç Hata Yapmamış Birisi  Zaten Hiçbir İşe Başlamamıştır.’’ Sözünü Açıklayınız.

Hata yapmak insana özgü bir davranıştır. Her insan  hataları ile bir bütündür ve hataları ile vardır. Çünkü hatasız kul olmaz sözü boşa söylenmemiştir. İnsan hata yaptıkça daha fazla deneyim sahibi olur, yaptığı yanlışların ne olduğunun farkına  varır ve yapacağı işlerde daha bilinçli ve daha bilgili olur.

Hayatta hata yapmamış kişi risk almamış kişi demektir. Çünkü böyle kimseler  hayatın anlamını, hayatı  yaşamanın tadını  tam anlamı ile kavrayamamış kişilerdir. Çünkü hayat  yanlışlar ile doğrular ile  anlam bulur.  Hata yapacağız ki doğruya ulaşabilelim. Hata yapmak hayatın doğasında olan bir şeydir. Hata yapmanın aslında bizi başarıya götüreceğinin  örneğini de şöyle verelim: Örneğin; iki, üç yıldır üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenciye düşünelim. Bu öğrenci derslerine çok iyi çalışıyor fakat istediği bölümü kazanamıyor. Çünkü çalışma sisteminde bozukluklar var. Daha sonra yaptığı hatanın farkına varıyor ve kendine daha sistemli bir program yaparak amacına ulaşıyor. Eğer bu kişi yaptığı hataların farkında olmasaydı belki de istediği bölümü  uzun yıllar yine kazanamayacaktı. Onun için hata yapmaktan, risk almaktan korkmayalım. Başarılı olacağımıza inanalım fakat başarısız olunca da hayata küsmeyelim. Tekrar deneyelim ve amacımıza ulaşıncaya kadar çalışmaya ve başarıya ulaşmaya devam edelim.

Hayatı çalışmadan, emek etmeden,mücadele etmeden geçirmek isteyenler ancak ve ancak kendilerini kandırırlar. Başarılı olmak için,  iyi işler çıkarmak için  girişimci olalım ve yeniliklerden korkmadan yolumuza devam edelim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme