Hayvanlar İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Hayvanlar İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Her canlının yaşamı değerlidir.  Bu canlılardan biri de hayvanlardır. İnsan dostu olan,  sevgiye ihtiyaç duyan, korunmak ve kollanmak isteyen  hayvanlar bize Yüce Allah’ın emanetidir.  Her insanın içinde hayvan sevgisi  olmalıdır. Hayvanlara acımasızca davranan kişi insanlıktan asla nasibini almamıştır.

Özellikle de sokak hayvanlarına sahip çıkmalıyız ve  onları yuvasız bırakmamalıyız. Yolda gördüğümüz aç hayvanlara birer kap yemek vermeliyiz ve onların da zor koşullarda sıcacık yuvaları olmasını sağlamalıyız. Onlara karşı şefkatli ve merhametli olmalıyız.  Ne yazık ki son zamanlarda hayvanlar, bazı kendini bilmez  kimseler tarafından çeşitli saldırılara ve  cinsel istismara uğramaktadır. İşte bu tür olaylara karşı dikkatli ve uyanık olmalıyız. Hayvanlara zarar vermeye kalkışan bir kişiyi hemen uyarmalıyız ve  o kişi ya da kişileri gerekli yerlere şikayet etmeliyiz.  Hayvanları koşulsuz sevmeliyiz ve onlara tıpki bir aile sıcaklığını hissettirmeliyiz.



Hayvan sevgisi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız: ’’ İnsan ruhunun bir parçası hayvan sevgisini tadana kadar uyanmaz.” Anatole France.  Bunun için çevremizde gördüğümüz hayvanları da sarıp sarmalıyız ve onların bize güvenmesini sağlamalıyız.


6 yorum:

Deneme