Disiplin Olmadan Başarıya Ulaşılabilir Konulu Münazara Yazınız.


Disiplin Olmadan  Başarıya Ulaşılabilir Konulu Münazara Yazınız.

İnsan yaşamı boyunca, her zaman disiplinli bir hayat yaşayamaz. Yani başarı ile illa da disiplinle olmaz. İnsan kendine hayatta elbette hedefler koymalıdır ve bu hedeflere ulaşmak için de elinden gelen gayreti göstermelidir.  Bunu yaparken de şu saatte şu kadar çalışacağım, bu saatte böyle çalışacağım diye kendini dar kalıpların içine sokmamalıdır.

Ailesine, sevdiklerine zaman ayırmalı ondan sonra amacına odaklanmalıdır. Yani yaşadığı anın da keyfini çıkarmalı , kendine sıkı sıkıya kurallar koymamalıdır. Çünkü bunu yapmaya çalışırsak  hayat geçmez ve  sıkıcı olur. İnsan düzenli olma alışkanlığı hayat düzeni haline getirirse o zaman disiplinli olmaya gerek kalmaz. Yani sorumluluklarımızın ne olduğunu bilirsek ve bunları uygularsak illa da disiplinli olacağız, mükemmel olacağız  diye bir kurala da gereksinim kalmaz. İnsan yeri geldiği zaman esnek olmasını bilmelidir ve rahat olmalıdır. Disiplinli olmak hep kuralla yaşamayı gerektirir ve bu da çok zor ve sıkıcı bir iştir.

Rahat bir şekilde olursak mutlu oluruz. Kişi mutlu olduğu zaman  da başarılı olur ve başarıya ulaşmak için de elinden geleni yapar. Bunu yaparken de disipline gerek kalmaz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme