Ormanların Korunmasında Yasalar Önemlidir Konulu Münazara Yazınız.


Ormanların Korunmasında Yasalar Önemlidir Konulu Münazara Yazınız.

Vatan savunmasında, vatanın daha güzel ve daha renkli görünmesinde, insan sağlığının daha iyi olmasında, canlıların güzel bir ortamda yaşamasında vb. ormanların çok ama çok önemi vardır. Çünkü ormanlar temiz havadır, oksijen kaynağıdır, yer altı sularının oluşmasında etkilidir, birçok canlıyı içinde bulunduran hayati  varlıklarımızdır. 

Bunun için ormanlarımızı  yakmamalıyız, yok  etmemeliyiz. Oradaki varlıkların hayatına zarar vermemeliyiz. Ormanların korunmasında  yasalar çevre bilincine  göre daha önemlidir.  Çünkü ne yazık ki her insan aile ortamında ya da başka bir ortamda çevre bilinci ile yetişmiyor. Bu çevre bilincine sahip olmayan kimseler de ormanlara her türlü zararı veriyor ve  kimilerinin menfaati için ormanları yok ediyorlar. Ormanları yakan kimse  ormanlara büyük zarar veriyor. Bunun için ormanlar ile ilgili mutlaka yasa olmalıdır.  Yasalardaki kurallar da ağır olmalı ve hiç kimse bir daha ormanlara zarar verecek cesareti kendinde bulmamalıdır.  Kanunlar olduğu zaman herkes o kanuna  uymak zorunda olur ve  kimse de keyfi hareket etmemiş olur.

Bunun için  ormanların korunmasında mutlaka yasalar önemlidir ve etkilidir. Kanunlar her zaman var olmalıdır ve hiç kimse ormanlara zarar vermemelidir.

2 yorum:

Deneme