Ormanların Korunmasında Çevre Bilinci Önemlidir Konulu Münazara Yazınız.


Ormanların Korunmasında Çevre Bilinci Önemlidir Konulu Münazara Yazınız.

Ormanların bir vatanın vatan olmasını sağlayan, vatanın süsü olan , vatanın daha güçlü olmasını sağlayan ve vatan korunmasında  çok önemli bir yere sahip olan doğal varlıklardır. Ormanlarımız canımız, ciğerimizdir. Ormanlar yok olduğu zaman tüm canlıların yaşamı da tehlikeye girer.  Bunun için ormanlara sahip çıkmalıyız.

Ormanların korunmasında çevre bilinci her zaman daha önemlidir. Çünkü doğayı, ormanları, havayı, suyu, toprağı sevme ve koruma bilinci ile yetişmiş bir kişi yasalara gerek olmadan  doğayı sever ve doğadaki hiçbir şeye  zarar vermez. Bu çocuk ilerde yetişkin olduğu zaman da aynı sorumluk ile ormanları korumaya ve sevmeye devam eder. Bunun için  ormanların korunmasında her zaman çevre bilinci önemlidir. Bir kişide çevre bilinci yoksa o kişi  ne kadar kural koyarsanız  koyun kimsenin olmadığı yerlerde ormana zarar verir ve doğaya zarar verir. Onun için çocuklarımız orman sevgisi  ile, ormanları koruma bilinci ile  yetiştirmeliyiz. Bunu da ne kadar  erken yaşta yaparsak doğaya  o kadar fazla katkı sağlamış oluruz ve ormanları yok etmemiş oluruz.

Böylece ormanlarımız korunmuş olur, doğamız da zarar görmemiş olur. Yeter ki çevre bilinci ile yetişelim, yetiştirelim ve çevremizdeki kimselere de bu yönde iyi örnekler olalım.

2 yorum:

Deneme