Gümüş Kanat Kitabı İle İlgili Test Soruları


Gümüş Kanat Kitabı İle İlgili Test Soruları

1) Kemal’in annesinin adı nedir?
a) Gülşen
b) Süzen
c) Gülden
d) Yaren

2) Kemal’in babasının adı nedir?
a) Kamil
b)  Cemal
c) Celil
d)  Cemil

3)Kemal’in babasının mesleği nedir?
a) Mücellit ustası
b) İnşaat Mühendisi
c)  Öğretmen
d)  Ahşap ustası

4) Kemal’in çocuk yaşta okulu bırakıp çalışmak istemesinin nedeni nedir?
a) Annesini kaybetmesi
b) Babasının  iş yerinde  geçirdiği kaza sonucu dört parmağını kaybetmesi
c) Ailesinin büyük bir borç altında olması
d)  Babasının kötü alışkanlıklarının olması


5)  Kemal’in  ilerde  yapmak istediği meslek nedir?
a) Elektirik elektronik Mühendisi
b) Bilgisayar Mühendisi
c) Makine Mühendisi
d) İnşaat Mühendisi

6) Aşağıdakilerden hangisi Kemal’in babasının fiziksel özelliklerinden değildir?
a) Gür ve kumral kaşları vardı.
b) Geniş omuzluydu
c) Uzun boyluydu
d) Kamburu vardı.

7)  Kemal’in sevdiği meyvenin adı nedir?
a) Elma
b) Kiraz
c) Kayısı
d) Kivi

8)  Kemal’in babası neden  çalışmayı bırakmak zorunda kalmıştır?
a) Yaşlandığı için
b) Çalışmaktan sıkıldığı için
c) İş yerinde çalışan bir çocuğun  iki kolunu kurtardığı için
d)  Patronunun hak ettiği parayı vermediği için

9)  Kemal işe ilk başladığında haftalığı kaç liraydı?
a) Kırk lira
b) Elli lira
c) Altmış lira
d) Yetmiş lira

10) Kemal’in hayranlık duyduğu Osmanlı padişahı kimdir?
a) Kanuni Sultan Süleyman
b) Osman Gazi
c) Orhan Bey
d)  Fatih Sultan Mehmet

11) Kemal’in çok okumak  istediği kitabın  adı nedir?
a)  Çocukluk
b) Babalar ve Oğulları
c) Kamerde İlk İnsanlar
d)  Mutlu Prens

12) Kemal’e matbaanın altındaki Bizans tonozlarının yerini söyleyen kimdir?
a) Aysan Abla
b) Usta Barba
c) Babası
d) Ayhan

13) Kemal’e çok sevdiği kitabı okuyan kimdir?
a) Kitapçı
b) Annesi
c) Babası
d) Öğretmeni

14) Matbaanın altındaki gizli geçit aşağıdakilerden hangisine açılmaktadır?
a) Anadolu Hisarı
b) Ayasofya Müzesi
c)  Süleymaniye Camii
d)  Rumeli Hisarı
15)  Kemal ve annesi deniz kıyısındaki ağaçlıklı parkta kartopu oynadıktan sonra  eve döndüklerinde  evlerine kim gelmiştir?
a) Kitapçı
b)  Kemal’in iş yeri sahibi
c) Sultanahmet kazı yerindeki genç bilgin ve gazetecilerin Kemal’i ziyaret etmeleri
d) Kemal’in öğretmeni

16)  Kemal sokakta bulduğu kediye hangi adı vermiştir?
a) Zümrüt Göz
b) Beyaz Pamuk
c)  Zeytin Göz
d) Koca Kulak

17) Kemal sokakta bulduğu kedinin adını ne olarak değiştirmiştir?
a) Mavi göz
b) Naf
c) Tatlı şey
d)  Endamlı  minnoş

18) Kemal çalıştığı yerde günde kaç bin baskı yapıyordu?
a) 7bin
b) 6 bin
c) 5 bin
d) 4 bin

19) Kemal’in annesinn en büyük arzusu neydi?
a)  Araba sahibi olmak
b) Yat sahibi olmak
c) Arsa sahibi olmak
d) Ev sahibi olmak

20) Kemal’e  çok merak ettiği kitabı parasız veren kitapçının adı nedir?
a) Necati Bey
b) Nevzat Bey
c) Necmi Bey
d) Necmettin Bey

21) Kemal’in pulcusu Mikloş Efendi Türkiye’ye hangi ülkeden gelmiştir?
a) Yunanistan
b) Bulgaristan
c) Arnavutluk
d) Macaristan

22) Kemal’in rüyasında, hayallerinde, matbaanın altında gördüğü kuş ne renkliydi
a) Altın
b) Gümüş
c) Bakır
d) Demir


23) Kemal’in  iş bulduğu ve annesine yardım ettiği  kişinin adı nedir?
a) Ayhan
b) Bayhan
c) Orhan
d) Kenan

24)  Kemal’in okuduğu kitabın içindeki pul hangi devletten  kalmadır?
a) Büyük Selçuklu Devleti
b) Anadolu Selçuklu Devleti
c) Osmanlı Devleti
d)Karahanlı Devleti

25) Kitapçının Kemal’in annesine hediye ettiği  şey nedir?
a) Yeşil Taşlı Yüzük
b) Mavi Taşlı Yüzük
c) Siyah Taşlı Yüzük
d) Beyaz Taşlı Yüzük

26) Kemal’in kitabın içinde bulduğu pul ne kadara satılmıştır?
a) 70 bin
b) 120 bin
c) 90 bin
d) 170 bin

27) Kemal’in en sevdiği tatlının adı nedir?
a) Bülbül Yuvası
b) Baklava
c) Tulumba Tatlısı
d) Revani  Tatlısı

28) Bu kitabın sonunda aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmemiştir?
a) Kemal okuluna geri döndü.
b) Kemal’in babası iyileşti
c) Kemal kuşlara yem vermeye devam etti.
d) Kitapçı Amca iyileşti ve sağlığına kavuştu.

29) Gümüş Kanat adlı kitabın yazarı kimdir?
a) Halide Edip Adıvar
b) Ömer Seyfettin
c) Ayşe Kulin
d) Cahit Uçuk

30) Bu kitapta  ağırlık verilen anlatım biçimler nelerdir?
a) Açıklama ve  Tanımlama
b) Tanık  Gösterme ve Tartışmacı Anlatım
c) Öyküleme ve Betimleme
d) Açıklama ve Tanık Gösterme




Cevaplar:
1.  b   2.  c   3. a   4. b   5. c   6.  d   7. a   8. c  9. a   10. d   11. c   12. b   13. c   14. b    15. c   16. a   17. b    18. a   19. d   20. b   21. d   22. b    23. a    24. c   25. b    26. b    27.a   28.  d   29. d   30. c


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...