‘’Tatlı Dil, Her Kapıyı Açan Sihirli Bir Anahtardır.’’ Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.


‘’Tatlı  Dil, Her Kapıyı Açan  Sihirli Bir Anahtardır.’’ Sözünü Açıklayan  Bir Kompozisyon Yazınız.

İnsanlar arası iletişimde en etkili yollardan biri de güzel konuşmak ve tatlı bir dile sahip olabilmektir. Bunu başaran insanlar  da hem yakın çevreleri tarafından hem de toplum tarafından sevilen ve sayılan kimseler olur. Tatlı dilin olduğu yerde muhabbet vardır, içtenlik vardır, yalınlık vardır. Çünkü tatlı dilin olduğu yerde sevgi ortaya çıkar, saygı ortaya çıkar. İnsan tatlı dili sayesinde, güler yüzü sayesinde zor şeylerin bile üstesinden gelebilir.

Tatlı dilli olmak  kişinin kendisini de mutlu eder  ve kişinin ruh hali de iyi olur. Tatlı dile sahip olan kimseler  sert , huysuz kişileri bile yola getirebilirler. Çünkü böyle insanları  bazı konularda ikna etmek zor olduğu için bunu ancak ve ancak tatlı dilli insanlar başarabilir. Çocuklarımıza bile bir görev verirken onlara tatlı dilli davranmalıyız. Çocuğa emrederek sorumluluk vermek, onu tersleyerek  sorumluluk vermek onda itici bir etki yaratabilir. Oysa tatlı dille işlerini yaptırmak, başını okşayarak, onu severek  ona görev   vermek o çocuğun yumuşamasına ve sorumluluğunu  güzel bir şekilde yerine getirmesine olanak sağlayacaktır.

İşte tüm bunlardan dolayı her zaman tatlı dilli, güler yüzlü olmalıyız. Çünkü tatlı dilin olduğu yerde kapalı kapılar bile açık olur ve   karanlık yerler  güneş ışığı gibi aydınlanmaya başlar. Bunun için her zaman tatlı dille kalalım. Tatlı dilin  önemi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız:
‘’ Acı (kötü) söz insanı (adamı) dininden (çıkarır), tatlı söz (dil) yılanı deliğinden (ininden) çıkarır.” Burada tatlı dilli olmanın ne denli önemli olduğu anlatılmıştır. Tatlı dil sizi insan yapar, tatlı dil sizi saygın yapar. Hem kendinizi daha değerli görürsünüz hem de toplum tarafından sevilirsiniz.
 Tatlı dil ile kalmak üzere yaşamınız güzel geçsin.

6 yorum:

  1. Çok güzel bir içerik ben şahsen çok beğendim herkese tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sınavda bu cikkar arkadaşlar bizde cikti

    YanıtlaSil
  3. Burdaki ana fikir nedir

    YanıtlaSil
  4. Sagolun isime yaradi

    YanıtlaSil

Deneme