Boş Durmanın Zararları İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Boş Durmanın Zararları İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Yaşam bize Yüce Allah tarafından verilmiş en güzel hediyedir. Yaşadığımız bu süreçte  kaderimiz de Yüce Allah  tarafından  belirlenmiştir. Ne kadar yaşayacağımız, ne kadar nefes alacağımız hep Yüce Allah tarafından hesaplanmıştır. İşte bunun için yaşadığımız her anın kıymetini bilmeliyiz ve  mutluluğu, çalışmayı geleceğe bırakmamalıyız. Şimdi, şu anda  çalışmaya başlamalıyız ve asla boş durmamalıyız. Yani anın kıymetini bilmeliyiz ve yaşadığımız anın tadını çıkarmaya bakmalıyız.

 

Boş durmak  kişiyi mutsuz eder ve kişide  çeşitli psikolojik, fizyolojik  ve sosyal problemleri de beraberinde getirir. Boş duran  ne kendisine ne de içinde yaşadığı topluma faydalı olabilir . Boş durmak  insan için eziyetten başka bir şey değildir. Boş durarak zamanını boş yere tüketen insanlar  hayatın  kıymetinin farkında olmayan, çalışmanın verdiği zevkten mahrum kalan insanlardır.  Oysa çalışmak, her anın değerini bilerek yaşamdan zevk almak ve alın teri dökerek helalinden kazanmak dünyanın en güzel duygusudur. İnsan her yaşında çalışmalıdır. Bir işlerle mutlaka uğraşmalıdır ve kendini boşluğa kaptırmamalıdır. Çalışmanın , alın teri dökmenin  insana faydası olur sadece  fakat asla zararı olmaz. Oysa çalışmayan kimselerin  dünyaya da hiçbir faydası olmaz. Boş durmak kişide  çeşitli fiziksel sorunların da çıkmasını sağlar. Örneğin; sürekli yatarak oturarak vakit geçiren kimsede bel ağrısı, boyun ağrısı , baş ağrısı vb.  gibi sağlık ile ilgili problemler de ortaya çıkar. 

 

Bunun için insanoğlu her zaman var gücü ile çalışmalı ve son nefesine kadar çalışmayı, okumayı, araştırmayı hayatından  çıkarmamalıdır. Çalışmanın  önemi ile ilgili şu anlamlı sözü de yüreğimize katmalıyız: ’’ Ey insanoğlu akıp giden zamanın içinde yaşayan sensin, sen vaktini dolu dolu geçirirsen zamanda boşa geçmiş olmayacak.’’


1 yorum:

Deneme