‘’Sevgi, Acının En Önemli İlacıdır.’’ Sözünü Açıklayan Bir Yazı Yazınız.

 ‘’Sevgi, Acının  En Önemli İlacıdır.’’ Sözünü Açıklayan  Bir Yazı Yazınız.

 

Yaşama renk katan, yaşamın daha güzel ve  anlamlı geçmesini sağlayan, hüzünlü yürekleri mutlu eden ve inanlar arasındaki etki ve iletişimi daha da güçlendiren yegane unsur sevgidir.  Sevgi, aşılamaz engellerin aşıldığı, yüreği çöl olmuş kimselere ilaç gibi gelen temel ihtiyaçlardandır. Çünkü sevginin olduğu yerde mutluluk olur, huzur olur.  .Sevgi kalbi güzelleştirir, ruhu güzelleştirir, yüzü güzelleştirir.  Sevgi acıların, anıların, mutlulukların ilacıdır.


Çünkü zor günler  geçirmiş ve geçirmeye  de devam eden kimselere verilecek en büyük hediye elbette ki sevgi olacaktır.  Örneğin; anne ve babası olmayan bir  çocuk acı çeker. Çünkü anne ve baba yokluğunun ne olduğunu  bilir.  Bu çocuk , bu yokluğun hissini ancak kendisine sahip çıkan, kendisine değer veren iyi insanlar sayesinde  atlatabilir, hayata yeniden dönebilir ve çocukluğunu yaşamak için  gereken  sevgiyi alır, bundan mutlu olur ve yaşama daha sağlıklı ve daha mutlu bir insan olarak devam eder. Bundan dolayı  nerede acı çekmiş, sevgisizlik çekmiş birini görürsek ona destek olmalıyız ve onu sevgimizle,  ona verdiğimiz değer ile ayakta tutmalıyız ve mutlulukların ancak sevgi ile çoğaldığını, sevginin tüm acıları zaman içinde azalttığına şahit olabiliriz. Aile içinde sevgiden mahrum kalmış bir kişi ilerde daha hırçın ve daha savunmacı bir konumuna düşecektir. Çünkü en çok ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerden biri olan sevgiyi alamamıştır zamanında. Özellikle de böyle hassas kimselere hemen ön yargı ile yaklaşılmamalıdır ve onlara sevgi daha çok hissettirilmeye çalışılmalıdır.

 

Yeter ki içimizdeki sevgi çok olsun ve  insanlık var olduğu sürece sevgiler de daim olsun ve acılara merhem olsun. Her derdin çözümü vardır elbette. Sevgisizlerin ilacı da sevgidir.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme