Koronavirüs Sürecinde Anne Ve Çocuk İlişkisi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Koronavirüs Sürecinde Anne Ve Çocuk   İlişkisi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İlk olarak Çin’in  en önemli kentlerinden biri olan Wuhan’da ortaya çıkan koronavirüs şu anda dünyada  hızla yayılmaya devam etmekte ve henüz yayılma hızında da bir düşüklük yaşanmamaktadır.  Bu virüs ne yazık ki çok canlar almış, insanlar çok zorluklar yaşamış ve yaşamaya da devam etmektedir.  


Virüs sürecinde herkes evde kalmak zorunda kaldığı için  çok çeşitli sıkıntılar da ortaya çıkmıştır. Ülkelerde ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel, idari vb. birçok sorunlar ortaya çıkmıştır. Kısacası ileriki dönemde koronavirüs öncesi dönem ve koronavirüs sonrası dönem diye dünyada yaşananlar gelecekteki kuşaklara anlatılacaktır.  Bu süreçte en çok  etkilenenlerden biri de elbette ki çocuklarımız olmuştur. Çocuklar evde kaldığı için anneleri ile problemler yaşanmaya başlamıştır.  Çocuklar okuldan uzak kaldığı için, arkadaşlarından, öğretmenlerinden kısacası sosyal ortamdan  uzak kaldığı için evde de ders çalışmak istememeye başlamışlardır. Bu durum aile ile çocuk arasında çeşitli problemler yaşanmasına neden olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Çocuk , öğretmeni otorite gördüğü için anne ya da babanın sözlerine fazla önem vermemiş ve  okumadan, çalışmadan soğumaya başlamıştır. Çevreden duyduğum sözlere göre  anneler çocuklarına söz geçirememekte, çocuklar ders çalışmak istememekte ve bu da ileriki yıllarda ciddi sorunlara neden olacak gibi görünmektedir.

 

Virüs hayatımızı o kadar alt üst etmiştir ki insanlar ne yapacağını, nasıl bir plan ve program izleyeceğini bilememiş, kısacası şaşırıp kalmıştır.  Virüsün bir an önce yok olması için insanlar bilinçli olmalılar ve herkes maske takmalı, herkes sosyal mesafeye dikkat etmeli ve çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmasına göz yummamalıdır.

1 yorum:

Deneme