Sorumluluk İle İlgili Öyküleyici Bir Metin

Sorumluluk İle İlgili Hikaye Yazınız.

 

Sabahın ilk ışıklarıyla  çocuğunun  ağlama sesi uyandırmıştı Melike Hanım’ı.  Dündar sabaha kadar ağlamış, bugün yine uyumamıştı. Henüz iki aylık olduğu için  bu ağlamaları normaldi fakat Melike Hanım da hep uykusuz kalıyordu.  Ama o bu uykusuzluğundan hiç şikayet etmiyordu. Çünkü oğlu Dündar’a bakmak onun için dünyanın hem en zor hem de en  zevkli sorumluluğuydu.

 

Diğer çocukları olan Ela ve  Ömer henüz uyanmamıştı.  Melike Hanım küçük oğlanın karnını doyurduktan sonra diğer çocuklarının kahvaltısını hazırlayıp onları okula hazır hale getirdi. Ömer ve Ela annelerinin  hazırladığı o mis gibi sıcak ekmekleri tereyağı ile bala bandırıp bir güzel yediler. Çaylarını da içip okulun yolunu tuttular. Babaları  Ahmet Bey iş  gezisinde olduğu için çocuklar ve anneleri her zaman babayı göremiyor, babaya olan özlem de daha çok artıyordu.  Ela ve Ahmet okuldayken  ders esnasında öğretmen bir haber aldı. Aldığı haberle neye uğradığını şaşıran Gülbahar Öğretmen Ela ve  Ömer’i yanına çağırdı. Ela ve Ömer ikiz oldukları için aynı sınıftaydılar. Öğretmen onlara annelerinin ani bir kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini çok zor bir şekilde söylemeye çalıştı. Okul müdürü Koray Bey çocukları alıp hemen hastaneye götürdü. Çocukların gözleri ağlamaktan  kan çanağına dönmüştü. Ne yaparlardı şimdi annesiz. Kim hazırlayacaktı artık kahvaltıyı, kim  çağıracaktı çocukları yavrularım diye. Kim bağrına basıp olara annelerinin kokusunu verebilecekti. Anne gibi olur muydu hiç? Elbette olmazdı, annelik çok farklı  ve kutsal bir işti çünkü. Baba da haberi alır almaz iş gezisinden döndü . Aile o gece hiç uyuyamadı. Ela ben okula gidemem artık kardeşime bakacağım, tüm sorumluluklar benimdir dedi. Babaları ise bunu kabul etmedi ve sen daha çok küçüksün ve okuman gerekir dedi. Babaları artık işe gitmiyordu. Evlatları için işinden ayrılmak zorunda kalmış , evdeki minik yavruyu da kimseye bırakmayı gönlü rahat etmemişti. Artık tüm sorumluluk fedakar babadaydı.

 

Çocuklarına çok iyi bakıyor, hiçbir sorumluluktan da kaçmıyordu. Ailesi için tüm sorumlulukları üzerine almış olan baba artık daha hayata karşı daha güçlü ve vicdani olarak da daha rahattı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme