“Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın.” Sözünü Açıklayınız.

 

“Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın.” Sözünü Açıklayınız.


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini ve Şehitlerimizi andığımız şu günlerde aklımıza Mehmet Akif Ersoy’un gelmesi kadar doğal bir durum yoktur. Vatan sevdalısı, millet sevdalısı bu koca şair, bu imanlı İstiklal Marşı şairi yazdığı şiir ve şiirler ile milletinin gönlüne taht kurmuş büyük bir dava adamıdır. Çok çetin koşullarda kazanılmış İstiklal Savaşı tüm dünya ülkelerine örnek olmuş bir savaştır. Çünkü bu savaş;  Türk milletinin vatanına ne kadar sevdalı olduğunu, hayatı pahasına da olsa vatanını, bağımsızlığını, namusunu ve onurunu korumak için  ne çileler çektiğinin en büyük ispatıdır. 


Bu kahraman milletin asil evlatları, asil şehitleri ve gazilerine ne kadar minnet duysak azdır. Bağımsızlık bir milletin güç göstergesidir, özgürlüğüdür, tıpkı bir kuş gibi hürriyetine bağlılığıdır. Her şeyin özüdür aslında şu söz: “İlle de vatan ille de vatan.”



 Ömrünün son günlerinde arkadaşları ile  birlikteydi Mehmet Akif Ersoy. Konu konuyu açıyordu, söz İstiklal Marşı’na gelmişti.  Saygıdeğer şairimiz Mehmet Akif Ersoy hasta yatağındayken  dostları ve arkadaşları ona şu soruyu sormuştur:  “ Acaba yeniden ele alıp  yazsanız daha iyi olmaz mı? Bunun üzerine hasta yatağından kalkıp bir anda  arkadaşlarının karşısına dikilen büyük üstat şunu söylemiştir:  Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” İşte bu sözün anlamı da şudur. Bizim milletimiz bağımsızlığına ve haysiyetine düşkün bir millettir. Devletimiz ve vatan topraklarımız bir daha başka ülkelerin himayesi altına girmesi tehlikesi altında bulunmasın, bir daha  vatanımızın elden gitmesi diye bir tehlike ortaya çıkmasın, bu millet, bu vatan toprakları yok olmasın demek istemiştir  Mehmet Akif Ersoy. 


Allah bu milleti  hep var etsin, vatan topraklarının elden çıkma gibi bir kaygısı bir daha asla yaşanmasın, Anadolu köyleri, kasabaları bir daha düşmanın ateşi ile yanmasın, o koca yürekli , yiğit anaların ciğeri evlat aşkı ile evlat kaybı ile yanmasın. 


Ülkemiz hep güçlü olsun, ilim ve bilim yolunda, Allah yolunda, iman yolunda gelişsin ve bir daha İstiklal Marşı gibi büyük şiir yazılmaya gerek kalmasın. Vatanımız hep var olsun, milletimiz, dinimiz, kültürümüz hep var olsun ve sonsuza kadar sürsün demek istemiştir büyük adam Mehmet Akif Ersoy.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme