Anne Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Anne Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Hayatın  zorlu koşuşturmacasında, yaşadığımız en güzel ve en acı günlerde her zaman bizim yanımızda olan ve bizi  bu dünyada koşulsuz seven tek kişidir annelerimiz. Yemeyip yediren, giymeyip giydiren, uyumayıp uyutan, hasta olduğumuzda yanımızdan bir an olsun ayrılmayan canlardır annelerimiz. Kendisinin dertleri, üzüntüleri, hayal kırıklıkları olsa bile bunu çocuklarına yansıtmamaya çalışan, yaşadığı her zorluğa rağmen ayakta dimdik durabilen sevdiklerimiz, en kıymetlilerimizdir annelerimiz.

 

İnsan kaç yaşına gelirse gelsin, annesi  ister hayatta olsun, ister olmasın yine de içinizdeki o anne sevgisi can çıkana kadar çıkmaz. Çünkü anne sevgisi , evlatlara Yüce Allah tarafından verilmiş olan muhteşem bir duygudur. Anneler çocukları için her türlü fedakarlığı yapar.  Anne sevgisi ile, anne şefkati ile büyümüş çocuklar ileriki hayatında mutlu ve merhametli bir çocuk olur. Çünkü sevginin temelini bile anne atar. Bunun için anneler dünyaya getirdikleri çocuklarını sevgi ile yoğurmalı, onlara sevgisini  her zaman hissettirmelidir.


 Çocukların da aynı şekilde onlar için  ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapması gerekir. Onlar yaşlandığı zaman tıpkı nazlı bir bebek gibi sevgiye, ilgiye, saygıya ihtiyacı olur. İncinmemeye, kırılmamaya ihtiyaçları olur. Eşimizle bile tartıştığımız zaman acaba evlatlarım benim yüzümden mi kavga ediyor diye düşünüp çocuklarını rahatsız etmek istemeyen bu  muhteşem kişileri asla üzmemeliyiz. Aile arasında yaşanan ufak ya da büyük sorunları onlara yansıtmamalıyız, onların kendilerini suçlu gibi hissetmelerine neden olmamalıyız.


 Annelerimizi her zaman başımızın üstünde tutmalıyız. Onlar yaşlandığı zaman ve bakıma muhtaç olduğu zaman annelerimizi huzur evlerine göndermemeliyiz, yanı başımızdan ayırmamalı, yaşlılıklarını gelinleri ile, damatları ile, torunları ve çocukları ile geçirmelerini sağlamalıyız. Bizim iyiliğimiz için verdikleri nasihatleri tutmalıyız.


  Onlara ara sıra sürprizler yapmalıyız ve sevgimizi  bir demet gül ile yada bir demet papatya ile dile getirmeliyiz. Yaşanılan güzel anılar, acı günler onlarla birlikte akıp gitmiştir. Onun için gelecekte yaşayacağımız her güzel anımıza onları da dahil etmeliyiz ve onları canımızdan bile çok sevmeliyiz. Şunu unutmayalım ki  Allah’ın rahmetinin en güzel tecellisidir anne.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme