İyi Niyetli Olmakla İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İyi Niyetli Olmakla İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İnsanın niyeti neyse eline geçecek de odur denilir ya hani.  İşte gerçekten de her şey niyete göre şekillenir. İnsanlar niyetine göre sınanır bu hayatta.  Niyetinde doğruluk olan, adalet olan, sevgi , karşılık beklemeden yapılan iyilik olan ve saygı olan kimseler hem bu dünyada hem de öte dünyada kazanır. Hayat bazen karşımıza vefasız ve iyilik bilmez insanlar çıkarabilir. O kişi için yapılan emekler ve çabalar , onun için yapılmış olan fedakarlıklar her ne kadar iyi niyetli kişiyi incitse de iyi niyetli olan kimse yaptığı insanlıktan ve iyilikten asla pişmanlık duymaz.  Sadece incinme ve üzülme olur ve  karşılık olarak da  yalnız sevgi ve saygı ister.

 

Karşılık beklemeden iyilik yapmak, koşulsuz sevmek ve merhametten yana olmak  insan olma vasfını kazanmış kimselere özgüdür. Hayatta her şey yaşanabilir. İyi günümüz de olur, kötü günümüz de olur. Hiçbir şey mükemmel olarak sonsuza dek sürmez fakat iyi niyetli olan kimseler de bu durum böyle değildir.  onlar her zaman iyi niyetli olmaya devam ederler. Kendilerine yapılan onca kötülük de olsa yine iyiliği tercih ederler. Çünkü böyle kimselerin doğasında iyilik, temizlik, saflık ve masumluk vardır. Kimseye zarar vermek istemezler, can yakmak, ah almak gibi dertleri yoktur onların. İçlerinde kin ve sevgisizlik olmadığı için her zaman vicdani rahatlık içinde gezerler ve  içlerindeki aydınlığı, güzelliği çevrelerine de yayar böyle kimseler.




Bazen yapılan iyi niyetler karşılığını bulmasa da elimizden geldiği kadar niyetimizi bozmamaya çalışmalıyız. Unutmayalım ki iyi niyetli olanlar eninde sonunda kazanır ve kötü olan, nankör olan kimseler bile iyi niyetli kimselerin  yanında olmak ve ondan af dilemek ister. Biz yeter ki iyi olalım, iyilikten yana, insanlıktan yana olalım. Emin olun ki bizimle birlikte kol kola verecek binlerce hatta milyonlarca iyi niyetli güzel insanlar var olacaktır.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme