10 Tane Atasözü Bularak Bunlar İle İlgili Örnek Cümleler Yazınız.

 10 Tane Atasözü Bularak Bunlar İle İlgili Örnek Cümleler Yazınız.


 

1.Adam olan iki kez aldanmaz: İş arkadaşının babama yalan söylemesi ile ortaya çıkan gerçekler sonucu babaannem babama  “adam olan iki kez aldanmaz.” dedi.


2. Ayşe teyze kötü komşusunun yaptığı eziyetlerden o kadar çok bıkmıştı ki ağlatan gülmez Allah’ın da bir planı vardır dedi.






3. Yaz boyu çalışıp çorak araziyi verimli bir nohut tarlasına dönüştüren Galip Amca alın terinin hakkını alınca bize bakarak sevinçle şunu söyledi: Sevgili torunlarım! Gördüğünüz gibi bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ  olur dedi.


4. Çocuğunu trafik kazasında yıllar önce kaybeden Fatma nine komşuları ile dertleşirken ne yapalım kadermiş başa gelen çekilir dedi.


5. Çok ağır bir diyet yapıp hasta olan ablama anneannem şunu söyledi: “can boğazdan gelir” yavrum kendini ne neden bu kadar yordun dedi.


6. Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur: Yıllar sonra üniveriste arkadaşını gören abim çok mutlu olmuş ve vay be dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşurmuş dedi.


7. Maddi durumu çok iyi olan Feride sınıfın en çalışkanı olan Elif’in ayakkabısının yırtık olduğunu görüp gülünce öğretmenimiz ona sert bir şekilde bakıp fakirlik ayıp değil; tembellik ayıp dedi.


8) Gönül kimi severse güzel oldur: Komşumuzun gelini beğenmeyen anneme komşumuzun cevabı şu oldu: Oğlan sevmiş beğenmiş, gönül kimi severse güzel olur Necla Hanım dedi.


9 . Her işin başı sağlık: Evde bir anda yere yığılan annem kendine gelince ev işleri daha bitmedi diye hemen yerinden kalkıp iş görmeye başlayınca babam hızla elinden tutup bırak işi şimdi kıymetlim her işin başı sağlık deyince biz de babamı daha çok sevdik.


10) Yakın zamanda eşini kaybeden Meliha Teyzeyi çok  yıpranmış olarak gördüğümde bunu anneme söyledim annem ise ot içinden tutuşur kızım dedi.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme