“Ak Akçe Kara Gün İçindir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “Ak Akçe Kara Gün İçindir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Yıllar hızlı hızlı akıp giderken, yeni yeni ürünler piyasaya sürülürken, insanların da istekleri artmaya başlamaktadır. Sürekli istek halinde olduğumuz için tüketim çılgınlığı da haliyle artmaktadır. İhtiyacımız olanı elbette almalıyız ama sürekli yeni şeyler isteği kişinin parasının boş yere çar çur olmasına sebep olur. O boş yere harcanan paralar bizim en kötü günlerimizde kurtarıcımız olacaktır belki de. Çünkü iyi günler de kötü günler de biz insanlar içindir.


 Atalarımız da kendi deneyimlerinden yola çıkarak bizlere şu mesajı vermek istemektedir. Para kazandığımız zaman bu paranın hepsini bir anda harcamamalıyız. Şu anda çok kazanıyorum, yine kazanırım , harcamaya, lükse devam düşüncesi ile hareket etmemeliyiz. İnsan her zaman iyi bir gelire hatta normal bir gelire bile sahip olmayabilir. Gün gelir,  kötü ve maddi açıdan zor günler bizi bekleyebilir. Bunun için de kazandığımız paranın bir miktarını saklamalıyız ki, o kötü günler gelip çattığında ele güne muhtaç olmayalım, kendi ayaklarımız üzerinde dimdik durabilelim.


 Yaptığımız birikimlerimizi de doğru zaman da doğru amaç için kullanalım. İşte bunu başardığımız zaman geriye dönmek zorunda kalmayız ve paramız konusunda da pişmanlık yaşamayız. Bu atasözü ile ilgili bir örnek verelim: Bir iş adamını düşünelim. Bu iş adamının bir şirketi vardır.  Bu insanın gün gelir şirketi batar. İş adamı şirketten hep aynı faydayı göreceği düşüncesi ile kazandığı paraları, geleceğini düşünmeden hemen tüketmiştir. Ne kendisine ev almıştır, ne araba. Elinde hiç parası olmayan bu iş insanı bir zaman sonra pişman olsa da iş işten geçer. Evi olmadığı için zorluklar yaşar.






 Zamanla oturduğu evin bile kirasını ödeyemez duruma gelir. Otobüse verecek parası bile kalmaz. İşte bu kötü durumlara düşmemek için, sağlıklıyken, gençken, elimiz iş tutuyorken ve iyi bir gelir de elde elde ediyorsak o elde ettiğimiz gelirin bir kısmını mutlaka gelecek için saklamalıyız. Hayatın bize nerde, ne zaman, ne gibi sürprizler getireceği hiç belli olmaz. Bunun için birikim yapalım ve birikimlerimizi de zamanı gelince, işimize yaradığı an kullanalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme