Yetenekli Olduğunuz Bir Alan Var Mı? Yeteneklerinizi Geliştirmek İçin Neler Yapıyorsunuz. Arkadaşlarınıza Açıklayınız.

 Yetenekli Olduğunuz Bir Alan Var Mı? Yeteneklerinizi Geliştirmek İçin Neler Yapıyorsunuz. Arkadaşlarınıza Açıklayınız.


İnsanların farklı farklı yetenekleri vardır. Bu yeteneklerinin daha iyi gelişmesi için onun üstüne gitmesi gerekir. Yeteneklerimizi geliştirerek çok iyi yerlere gelebiliriz. Yetenekli olduğum alan  çok iyi bağlama çalmaktır. Küçük yaşlardan beri bağlama çalmaya ilgim vardı zaten.  Türkü söylemeyi, dinlemeyi çok severdim ve sevmeye de devam ediyorum. Daha iyi türkü söylemek için, bağlama çalmayı da sevdiğim için  bu alanın üstüne gittim.

 

Önce bir bağlama kursuna yazıldım ve orada belli bir süre bağlama eğitimi aldım. Zaten bağlama çalma yeteneğim küçük yaşlarda vardı ama eğitimi de aldıktan sonra daha iyi çalmaya başladım.  Bu alanda yeteneklerimi geliştirmek için şunları yapıyorum: Müzikten hiçbir zaman kendimi koparmıyorum. Gün içinde müzik dinlemeye ve söylemeye devam ediyorum.  Nota bilgisine yeteri kadar hakim olabilmek için sürekli tekrarlar yaparak yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyorum. Bağlama ustalarını dinliyorum. İnternetten bağlama virtiözlerini dinliyorum. Geleneksel müziğe daha çok ilgim olduğu için o tür müzikleri daha çok araştırıyorum ve takip ediyorum.  Bağlama alanında her yörenin kendine özgü farklılıklarını araştırıyorum.



Günde bir saat bağlama  tekniği egzersizleri yapıyorum ve bu konuda düzenli olmaya gayret gösteriyorum.  Bağlama çalmak için ruh halimin de uygun olması gerekir. Bunun için de sağlığıma ve uyku düzenime dikkat ediyorum. Bağlama ustalarının bağlamayı nasıl çaldığına, kullandığına ve jest ve mimiklerine dikkat ederek kendimi geliştirmeye ve bu alanda ilerlemeye devam ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme