“Kusursuz Dost Arayan, Dostsuz Kalır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

“Kusursuz Dost Arayan, Dostsuz Kalır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsanlar, doğruları ile, yanlışları ile  bir bütün olan  canlılardır. Yaşam içindeki süreçte elbette hatalarımız olacaktır. Çünkü hiçbir insan kusursuz değildir. Önemli olan bu hataları tekrardan yapmamaktır. Hiç kimse çıkıp diyemez ki ben mükemmelim, benim hiç kusurum yok. Bunu diyen kişi de kendini bilmezin tekidir zaten. Arkadaşlarımızı, dostlarımızı kusurları ile kabul etmeli ve sevmeliyiz. Çünkü her insan kusurları ile bir bütündür. 





Kusursuz dost aradığımız zaman yalnız kalırız. Yalnız kaldığımız zaman da sosyal yaşamadan uzak, içine kapanık, mutsuz kimselere dönüşürüz. Böyle olduğumuz zaman da ne yediğimiz ekmeğin tadı bize tat verir, ne içtiğimiz suyun tadı bize tat verir. Her şey arkadaşlar ile, dostlar ile güzel olur. Dostlarımız bir yanlış yaptığı zaman onları uyarmalı ve aynı yanlışı yapmaması için gereken tepkiyi elbette göstermeliyiz ama bunun sonucu da  tatlıya bağlanmalıdır. Küslük, kırgınlık uzun süre devam etmemelidir. Örneğin;  en sevdiğimiz bir arkadaşımız bizim doğum günümüzü unuttu ve bizi o gün aramadı. Bu ve bunun gibi basit sebeplerden dolayı ona küsmemeliyiz.


 Belki dostumuzun o anda başında daha önemli dertleri varsa, belki hastaysa, her şey olabilir. İşte bunları da düşünerek hareket etmeliyiz ve insanları hemen yargılamamalıyız. Affedici olmalı sevgi dilini kullanmalı ve kendimizin de kusurlu olduğunu bilerek daha şeffaf ve daha iyi insan olma yolunda ilerlemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme