Aşağıda Giriş Kısmı Verilen Nasreddin Hoca Fıkrasını Sağlığın Önemini Vurgulayacak Şekilde Tamamlayınız.

 Aşağıda Giriş Kısmı Verilen Nasreddin Hoca Fıkrasını Sağlığın  Önemini Vurgulayacak Şekilde Tamamlayınız.

 

Nasreddin Hoca bir sabah kalkmış bakmış ki her yer bembeyaz. Daha önce hiç kar görmeyen Nasreddin Hoca, karı pamuk zannetmiş. Heyecanlanıp hemen hanımının yanına koşmuş. Uyuyan hanımını uyandırmış. Hanım kalk da  yorganı, yastığı getir, her yer pamukla kaplanmış, yastığı, yorganı dolduralım demiş. Nasreddin Hoca’nın hanımı da Hoca gibi karın ne olduğunu bilmiyormuş. Hanım da karı pamuk sanmış ve o da eşi gibi heyecanlanmış. Hoca  demiş oh artık ne güzel sıcacık pamuklarda yatacağız ve o pamuklardan kıyafetler de yapacağım böylece  yeni yeni kıyafetler de giyeriz demiş.


Hoca da ona bakarak başını sallamış ve evet ya tabi ki ne güzel olur yeni giysilerimiz olur demiş. Daha sonra Hocanın hanımı eve koşmuş ve evde ne kadar çuval, çarşaf varsa bunların her birini dışarı çıkarmış  ve her iki de başlamış elleri ile çuvallara karı doldurmaya. Biraz elimiz üşüdü bu pamuk da ne farklı bir pamuk galiba eve girdiğimiz zaman bu pamuklar ısınacak demiş. Eşi ise Hoca bu pamuklardan yastık yapayım ama bugün yatmayalım, pamuklar ne zaman ısınırsa o zaman yatarız demiş ama Hoca itiraz etmiş hayır bugün o pamuklu yastıklara başımı koymak isterim demiş.


 Eşi de çaresiz Hoca’nın dediğini yapmış ve yatmaya yakın boş kılıfların içine karı doldurmuş ve daha sonra yastıklar buz gibi olsa da her ikisi de yastıklara başına koyup zor da olsa uyumuşlar . Hoca ve eşi sabah kalktıklarında yastıkların içi su gibiymiş. Yatak ıslanmış, hocanın ve eşinin kıyafetleri ıslanmış. Ne olduğunu anlamayan hoca eşine dönerek galiba ben çok hasta oldum diyerek derin bir şekilde öksürmeye başlamış ve eşi de aynı şekilde öksürmeye başlamış. Gece boyu soğuk yastıklarda yattıkları için de her ikisinin başı çok ağrıyormuş.  Daha sonra Hoca evden çıkıp dışarıya yağan şeyin kar olduğunu mahalle muhtarından öğrenip eve gelmiş. 

Hoca eşine dönerek İyi bir sağlık, varlıklı olmaktan yeğdir.” Hanım demiş. Bilmediğimiz şeyleri de bir daha kullanmaya çalışıp sağlığımız tehlike altına almamalıyız. Unutmayalım ki sağlık her şeyden daha önemli demiş. O günden sonra bilmediği şeyler hakkında hemen eyleme geçmemişler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme