İlk Yardımın Önemli Olduğunu Düşünüyor Musunuz? Neden?

 İlk Yardımın Önemli Olduğunu Düşünüyor Musunuz? Neden?


Yaralanma, kaza yapma,  veya herhangi bir hastalığa sahip kişi ve kişilerin mağduriyetini gidermek için sağlık görevlilerinin veya ilk yardım eğitimi almış herkesin durumun kötüye gitmesini önlemek , gelecekteki sakatlığı en aza indirmek için mağduru hayatta tutmaya çalışarak eldeki mevcut araç ve gereçlerle yapılan acil bakım ve müdahaleye İlk Yardım denilir. Hayatı kurtarmak için bir an önce yapılan hizmetin adı ilk yardımdır. 


İlk yardım elbette önemlidir.  Bunun için de sadece sağlık görevlilerin değil herkesin ilk yardım bilgisine sahip olması bir kişinin ya da kişilerin hayatını kurtarması ve  böylece de insanlık için, insan için, can için çok önemli bir iş yapmış oluruz. Olay anında ilk yardımı ilen kişi kaza yapan ya da hasta olan bir kişiye bildiklerini uyguladığı zaman o kişi ya da kişiler hayata geri denebilir.  İlk yardım o kadar önemli bir şeydir ki onu yapabilen kişi ya kişiler  insanlık adına büyük bir  fayda sağlamış olur ve toplum tarafından da bu kişiler çok sevilir. 

İçinde sevgi, acıma ve merhamet duygusu olan , ilk yardımı her ayrıntısına kadar bilen insanlar  yardıma gereksinimi olan  kişilere  yardım ettiği zaman bir hayat kurtarmış olur. İnsan hayatı daha doğrusu canın hayatı her şeyden daha önemlidir. Tüm canlılar biricik ve değerlidir. İlk yardımın amacı ise şudur:

İlk yardımın amacı hayatı korumak, olay sonrası oluşabilecek zararları önlemek ve iyileşmeyi sağlamaktır.

İlk yardımda, duran ABC  ( hava yolu, solunum ve dolaşımı harekete geçirmek büyük önem arz etmektedir. İlk yardım Abc’si şu anlama gelir:

A:  Hava yolu açıklığını değerlendirir.

B:  Solunumu değerlendirir.

C: Dolaşımı değerlendirir.
İlk yardımda, doğru ve iyileşme pozisyonu, daha fazla yaralanmayı en aza indirmeye yardımcı olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme