“Bazen Küçük Şeylerden Ne Müthiş Sonuçlar Alındığını Gördükçe İçimden Küçük Şey Diye Bir Kavram Olmadığını Düşünüyorum.” Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.

 “Bazen Küçük Şeylerden  Ne Müthiş  Sonuçlar Alındığını Gördükçe  İçimden Küçük Şey Diye Bir Kavram  Olmadığını Düşünüyorum.” Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon  Yazınız.

 

Sevmek, yardım etmek, empati kurabilmek, düşenin elinden tutup kaldırmak,  merhametli olmak, acıyı paylaşabilmek insana ait olan, insani duygulardır. Aslında küçük şey diye bir şey yoktur. Bazen küçük şeylerden ne müthiş sonuçlar alındığını gördükçe, içimden küçük şey diye bir kavram olmadığını düşünüyorum der  Bruce Barton. Çünkü bazen yaptığımız iyiliklerin, küçük dokunuşların insanın hayatına nasıl bir şekilde tesir ettiğini ve onları nasıl mutlu ettiğini biz bile tahmin edemeyebiliriz. Örneğin; Normal zamanlarda hiçbir sıkıntısı yokken  bir anda maddi sorunlarla karşı karşıya gelen bir komşumuzun o anlık ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadar karşılayabilmek ve ona yardım etmek çok insani bir davranıştır. Yapılan bu iyilik o komşumuz tarafından unutulmaz ve bu davranış onun için ömür boyu değerli bir hediye olarak kalır zihninde. Yapılan iyiliğin küçüğü büyüğü olmaz. Çünkü küçük hediye diye bir şey yoktur.

 

Başka bir örnek olarak şunu söyleyebilirim:  Hiç anne ve baba sevgisi  almamış, bu özel duyguyu ruhunun  derinliklerinde hiç hissetmemiş  bir çocuğun boynu bükük şekilde okulun bahçesinde oturduğunu gördükçe onun yanına gidip ona canı gönülden sarılmak, onun başını okşamak ve onun küçük ellerini sevgi ile öpmek o çocuk için ne denli büyük bir mucize  olur ve çocuk ve kişi arasında büyük bir sevgi ortaya çıkar. Çocuk kendini de seven birilerinin olduğunu, sevilmek duygusunun ne kadar da güzel bir duygu olduğunu o anda hisseder ve sevinçten göklere çıkmak ister. Çünkü o sevgi küçük bir sevgi değildir, çünkü o dokunuş, o hissiyat küçümsenecek bir şey değildir. Önemli olan ince düşünebilmek, insanların yaralarına merhem olabilmektir. Sevdiklerimizi, yakınlarımızı, bizi sevenleri mutlu etmek için illaki pahalı pahalı hediyeler almamız şart değildir.

 

Mesela anneler günü geldiği zaman bir çocuğun annesine kendi kafasından iki kıtalık şiir yazması, kendi mahallesinin dağlarından annesine bir demet papatya toplaması o çocuğun annesinde müthiş bir  duygu uyandırır ve annenin çocuğa olan sevgisi, ilgisi iki katına çıkar. Çocuk ve anne arasında inanılmaz duygu geçişleri olur. Küçük dediğimiz şeylerden büyük mucizeler ortaya çıkar ve bunun nasıl bir güzel sonuç sağladığını iyiliği yapan kişi bile tahmin edemeyebilir. Zor günlerinde yardım edelim insanlara, sevgiye muhtaç olduklarında saralım küçük bir çocuğun kalp yarasını, halini hatırını soralım ana ve babaların, öğretmenlerin. İşte bunlar yapıldığı zaman küçük şey diye bir şey olmadığını anlayacaksınız.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme