“Kimle Gezdiğinize, Kimle Arkadaşlık Ettiğinize Dikkat Edin. Çünkü Bülbül Güle, Karga Çöplüğe Götürür.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Kimle Gezdiğinize, Kimle Arkadaşlık Ettiğinize Dikkat edin. Çünkü Bülbül Güle, Karga Çöplüğe Götürür.” Sözünden Anladıklarınızı Kompozisyon Olarak Yazınız.

 


Aile birey için çok önemlidir. Anne ve baba bir çocuğun en güvendiği ve çocuğun anne ve babasından  koşulsuz sevgi beklediği kişilerdir. Her ne kadar aile,  kişi için çok önemli olsa da sadece aile bireyleri ile hayat geçmemektedir. İnsan kendi yaşına uygun, kendi kafasına ve kendi yüreğine eş değer kişilerle olmak ister ve onlarla arkadaşlık, dostluk kurmak ister.  Bazen anne ve babaya bile anlatılmayan duygular arkadaşlara anlatılır ve çözüm yolu da arkadaşlardır. Arkadaşlık kurmak sosyallik açısından çok önemlidir ama kurulan arkadaşlıklarda da güzel ahlak, güven,  sadakat de çok önemlidir.


Yani insan kiminle gezdiğine, kiminle duygu ve düşüncelerini paylaştığına dikkat etmelidir. Kendisi için ilk olarak ahlaklı ve dürüst insanları tercih etmelidir.  Arkadaş seçiminde çok ama çok dikkatli olunmalıdır. İyi arkadaş iyi yola götürürken kötü arkadaş da kötü yola götürür ve kişinin başına ummadığı belalar gelebilir. Onun için kimle arkadaşlık kurmak gerektiğine  dikkat etmek gerekir. Kimi arkadaşlar vardır siz onlarla olduğunuz zaman size çok güzel şeyler öğretebilir ve onunla olduğunuz zaman kötü huylarınız da değiştiğini görebilirsiniz. Kimi arkadaşlar da  vardır size hep zarar veriri ve başınıza türlü türlü belalar açabilir. Sizi kötü alışkanlıklara sürükleyebilir, sizin güveninizi boşa çıkarabilir ve ahlaksız işler peşinde koşarak hayatınızın berbat olmasına neden olabilir.

 

 İşte bunların olmaması için kiminle gezdiğimize dikkat etmeliyiz ve iyi insanlar, karakteri oturmuş ve sağlam duruşlu kimseler ile arkadaşlık kurmalıyız ve bu arkadaşlığı da ömrümüzün sonuna kadar sürdürmeliyiz. Mevlana'nın da dediği kimle gezdiğine , kimle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin. Çünkü bülbül güle yani iyi olan şeylere götürür, karga ise çöpe yani leşe, kötülüklerin olduğu yere sizi sürükler.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme