Konusu Azim ve Kararlılık Olan Bir Fabl Yazınız.

 Konusu Azim ve Kararlılık Olan Bir  Fabl Yazınız.



İklimlerin değişmesi ve küresel ısınmanın da etkisi ile doğa değişmeye başlamış ve fakat doğadaki bu değişme olumlu bir değişme değilmiş. Doğanın böyle zor günler geçirdiği zamanlarda  büyük mü büyük bir ormanda yaşayan çok sayıda canlı varmış. Aslan, kaplan, karınca,  tilki, kedi, tavşan , sansar, kurt vb. Ormanda yaşayan bu hayvanlar da  iklim değişikliğinden nasibini almaya başlamış. Eskisi gibi yiyecek ve içecek bir şey bulamaz hale gelmişler.  Ormanda yiyecek de bir şey kalmamış, Sular tükendiği için  su da bulamaz hale gelmişler ama yine de  hayvanlar var gücü ile çalışmaya , kendilerine yemek ve su aramaya devam ediyorlarmış. 

Ormanlar kralı Aslan şunu söylemiş: Umudunuzu kaybetmeyin sevgili orman sahipleri. Her ne kadar yiyecek ve içeceğimiz kalmadıysa da yiyecek aramaya devam edeceğiz demiş. Hayvanlardan bir kaçı umutları olmadığını ve artık yorgunluktan ve açlıktan ölmek üzere olduklarını söylemiş.  Kurt ve aslan ise sabah erkenden kalkıp tüm ormanı karış karış gezeceklerini söylemiş. Ormanda yeni doğum yapmış olan kedi de onlara katılacağını söylemiş.


 Yavrularının yiyeceğe ve içeceğe ihtiyacı olduğunu söyleyerek aslan ve kurtla gitmeye karar vermiş. Yavrularını yuvaya bırakıp sabah erkenden yola koyulmuş kedi ve diğer iki hayvan. Yürümüşler , yürümüşler, toprağın altını kazmışlar ama ne yazık ki ne bir yiyecek ne de içecek bulamamışlar ama yine de umutlarını kaybetmeden elinden geldiği kadar aramaya devam etmişler. Artık akşam oluyormuş . Kurt, aslan ve kedi eve boş döneceklermiş ama yine de umutlarını kaybetmeden aramaya devam etmişler. Üçü yolda giderken ormanda iki gün önce piknik yapmış olan  etlerini ormanda bırakıp giden insanların yiyeceklerini görmüşler ve  hemen  o etleri çantalarına koymuşlar. O arada kedi arkadaşlarına sessiz olmaları gerektiğini söylemiş. Az aşağıda bir su sesi geliyormuş. Hemen aşağıya inmişler ve su sesinin geldiği yeri  kazarak oradan çıkan suları da ormandan getirdikleri kaplara doldurmuşlar. 


Azmin ve çalışmanın sonucu olumlu olmuş ve hayvanlar ormana elleri dolu ile gitmiş. Onları gören diğer hayvanlar da bir güzel o etler ile karınlarını bir güzel doyurmuşlar  ve gelen suyu  da kana kana içmişler. Suyun yerini buldukları için her gün oraya su içmeye gitmişler ve yeni yiyecekler bulmak için durmadan çalışmışlar. Yani er olan ekmeğini taştan çıkarmış. Er olan ekmeğini taştan çıkarır atasözümüz de buradaki hayvanların ekmeğini bulmak için nice zorluklara katlandığını göstermektedir. Azim ve sebat da hayvanların en büyük yardımcısı olmuş.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme