Vatanımız Uğruna Canlarını Feda Eden 15 Temmuz Şehitlerine Teşekkür Niteliğinde Bir Mektup Yazınız.

 Vatanımız Uğruna Canlarını Feda Eden 15 Temmuz Şehitlerine Teşekkür Niteliğinde Bir Mektup Yazınız.


İçlerinde vatan sevgisi daha küçük yaşlarda başlamış olan,  Anadolu analarının bin bir zorlukla büyütüp  vatan için evlatlarını feda ettiği siz sevgili ve kıymetli şehitlerimiz!

 

Bir akşam günüydü sizlerin canını feda ettiği  gün. Her zamanki gibi sıradan bir gün başlamış ve devam ediyordu. Bir anda ortaya çıkan darbe girişimi sonrası ne yapacağınızı hiç düşünmeden çıktınız yollara. Kimisi abdestini aldı attı kendini sokaklara, kimisi ise evdekiler  ile vedalaşmadan düştü yollara. Ülkemizi yok etmek isteyen, bölüp yıkmak isteyen terör örgütü Fetö’ye karşı  geldiniz ve bu vatanı onlara yani kötü niyetli vatan düşmanlarına teslim etmemek için canınınız bu yolda, vatan yolunda, millet yolunda feda ettiniz sevgili  vatansever, kahraman evlatlarımız.

 

Sizler ki bizim için, bu topraklar için düşmanla göz göze geldiniz ve düşmanın hain kurşunları ile oracıkta can verdiniz. Düşman acımak bilmiyordu. Halkın üstüne çoluk çocuk, genç yaşlı demeden bombalar yağdırıyor ve  gecemiz kabus bir geceye dönüşüyordu o gece. Yok olma tehlikesi ile , başka ülkelerin güdümüne girme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştık o gece. Eğer ki siz kahraman vatan evlatları bu uğurda savaşmasaydınız belki o gece ülkemiz çok büyük bir zarar uğrayacak ve demokrasimiz büyük bir darbe alacaktı. Korkmadan, yılmadan, yorulmadan devam ettiğiniz mücadelenize ve sonucu hayatınızın sonlanması da olsa dönmediniz bu yoldan kahraman vatan evlatları. Vatanımız kazandı o gece. Yıkılmadı birliğimiz, daim oldu dayanışmamız ve sağ sol ayrımı yapmadan milletçe el ele olduk o gece.


Kıymetli vatan evlatları!

Bu vatan size çok şey borçlu. Bizlere emanet ettiğiniz bu toprakları asla düşmanlara vermeyeceğiz. Dilimizi, dinimizi, kimliğimizi kaybetmeyeceğiz ve ülkemizde sizler sayesinde özgürce, demokrasi şöleni ile yaşamaya devam edeceğiz. Sizlerin aileleri artık bizim de ailemiz olmuştur. Emanetleriniz emanetimizdir,. Sizleri minnetle, özlemle ve şükranla anıyorum vatanın cesur yiğitleri, kadınları, gençleri.

1 yorum:

Deneme