“Akraba İle Ye, İç, Alışveriş Etme.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“Akraba İle Ye, İç, Alışveriş Etme.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Yanımızda her zaman olmasını istediğimiz, zor günlerimizde de bizim arkamızda dağ gibi duran kişiler akrabalarımızdır. Kimi akrabalar vefasızdır, yabancı bir kimseden bile kötüdür ama iyi akrabalar ise gerçekten aile olmanın özel duygularını size hissettirir. Bu durum kişisine göre, insan olanına göre değişir.



 Her ne kadar akrabalarımız ile  güzel vakit geçirmek istesek de, onlarla iç içe olmak istesek de alışveriş konusunda, para konusunda onlarla iç içe olmamalıyız. Çünkü araya para girdiği zaman aramız bozulabilir ve iyi olan ilişkiler kötüye, düşmanlığa varacak düzeye gelebilir. Atalarımız akraba ile ye, iç, alışveriş etme sözü ile şunu anlatmak istemiştir: Akrabalar alışveriş sırasında herkes de kendi çıkarlarını  koruyacağından dolayı kimse hakkının yenmesini istemez. Bu durumda ara bozulabilir ve iyi olan dostluklar da kötüye dönüşür.

 Atasözümüz her ne kadar bunu ifade etse de bu atasözünden akrabalar ile hiç alışveriş edilmeyeceği anlamı çıkarılmamalıdır. Çünkü gerçek akrabalık, gerçek sevgi, gerçek samimiyet de zor günlerde ortaya çıkar. İyi olan akrabalarımız ile, sadece kendi çıkarını düşünmeyen, akrabalarımız ile alışveriş yapılabilir ama aradaki dostluk bozulmadan, sevgi ve saygı azalmadan bu iş gayet de güzel yapılabilir ve hatta aramızdaki bağların daha güçlü olmasını sağlayabilir.

 


1 yorum:

Deneme