“Her Ağaca Dayanılmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği Hazırlayınız.

 “Her Ağaca Dayanılmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği Hazırlayınız.

 


İnsan  yeme içme, barınma ihtiyacı içinde olan bir canlıdır. Her ne kadar bunlar fiziksel ihtiyaçlar olsa da bir de sosyal gereksinimlerimiz vardır.  İşte bu ihtiyaçların karşılanması da ruh ile olur. İnsan ruhunu da başka şeylerle doldurmak ister. Sevme, sevilme, ait olmak, güven duyma, güven kazanabilme gibi. Zor iştir herkese güvenebilmek ve herkesin bize güvenebilmesini sağlamak.

 Güven duyulan bir insansanız elbette kendinizle guru duymalısınız  bu güzel bir şeydir ama herkese güvenmek ve herkesi kendiniz gibi zannetmek iyi bir şey değildir. Çünkü pişman olacağınız insanlara güven duymak hayatınızın hatası olabilir. Her ağaca dayanılmaz atasözü ile atalarımız şunu anlatmak istemiştir: Her ağaç insan yükünü taşıyacak bir güçte değildir. Onun için de her ağaca yaslanmamak gerekir. Buradan bize verilmek istenen mesaj ise herkese güvenmemiz gerektiğidir.


Herkese güvendiğimiz zaman ya hayal kırıklığı yaşarız ya da insanlardan hepsinden nefret etmeye başlarız. Bir insanı iyice tanımadan onunla her şeyimizi paylaşmamalıyız, her açıdan o kişiye çabucak kanmamalıyız. Onun için de akıllı olmalıyız ve güven veren ve güvenimizi kazanmış insanlara dayanmalıyız. Bunu yaptığımız zaman hem üzülmemiş oluruz hem de sağlam dostluklarımız hayat boyu devam eder.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme