“Sen Uzattığın Eli Tutmayan Ele Mi Dargınsın. Yoksa Onu Tutmayacak Birine Uzattığın İçin Kendine Mi? Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Sen Uzattığın Eli Tutmayan Ele Mi Dargınsın. Yoksa Onu Tutmayacak Birine Uzattığın İçin Kendine Mi? (Mevlana) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



 

 Sevmek, sevilmek, saygı görmek, ait olmak, ait olduğunu hissetmek, sahip olduğunu hissettirebilmek, insanca bir yaşam sürmek ve her şeyden önce insan olarak kalmak büyük bir incelik, büyük bir  değerdir. Sevmek isteriz  ama sevmek için sizi sevenleri sevmek gerekir. Bize değer vermeyen, sevdiğimiz halde bizi yanında istemeyen ve bizi dışlayan insanların yanında kalmak çile çekmekten başka bir şey değildir.

 

 Boşa geçen zaman, boş yere harcanan ve dilden dökülen sözcükler, boşa geçen  her an kişinin kendinden uzaklaşmasına ve kendini de değersiz hissetmesine sebep olur. Çünkü bu boş anlarımızı bizi sevmeyen insanlara ayırdığımız için pişman oluruz sonradan. Der ki Mevlana Hazretleri:  Sen uzattığın eli tutmayan ele mi dargınsın. Yoksa onu tutmayacak birine uzattığın için kendine mi? İşte burada kişinin dargın olduğu kişi karşı taraftaki kişi değildir kendisidir. Çünkü eli yanlış kişiye uzatmıştır, sevgiyi, ilgiyi, değeri yanlış kişide aramıştır e bunun sonucunda da hayal kırıklığına uğramış ve kendini kötü hissetmiştir.

 

Bırakın bizi sevenlere uzatalım ellerimizi, bırakın bize değer veren kişilere verelim gönlümüzü, samimiyetimizi ve insanlığımızı.  İşte bunları yaptığımız zaman hem yanlış kişiden insanlık beklememiş oluruz hem de bize değer veren kişiler ile birlikte olup kendimizi daha çok değerli hisseder ve severiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme