“Çağrılan Yere Erinme, Çağrılmayan Yere Görünme.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği Hazırlayınız.

 “Çağrılan Yere Erinme, Çağrılmayan Yere Görünme.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği Hazırlayınız.

 

İnsanlar başkaları ile yaşamak ister, vakit geçirmek ister, eğlenmek ister, anılarının olmasını ister ve bunun için de çevresi ile iletişim halinde olur. İnsanlarla iç içe olmak kişinin ruh sağlığı açısından iyidir ama bizi seven insanlarla, bize değer veren insanlarla vakit geçirmek daha iyidir. Davet edilmediğimiz yere arsız misafir gibi gittiğimiz zaman orada bir değerimiz olmaz. Ev sahibi belki yalandan hoş geldin falan der ama arkamızdan da ne arsız bir şey çağrılmadığı yere gidiyor diyerek bir ton laf söyler. 


Çağrılan yere erinme, çağrılmayan yere görünme atasözü ile anlatılmak istenen de şudur: Bizi evlerine davet eden, bizimle hoş vakit geçirmek isteyen ve bizi ağırlamak isteyen insanların çağrısına kulak vermeliyiz ve onlar bizi davet ettiği zaman oraya seve seve gitmeliyiz. Bize değer veren insana da bu ince davranışından dolayı bir hediye almalıyız ve böylece muhabbetimizin daha da anlamlı  geçmesini sağlamalıyız. Çağrılmadığımız yere ise görünmemeliyiz. Kendimize olan saygımız varsa, kendimize olan sevgimiz varsa çağrılmadığımız yere adımımızı dahi atmamalıyız.

 Eğer çağrılmadığımız yere gidersek bunun adı yüzsüzlük olur ve kendimize olan saygımızı da kaybetmiş oluruz. Hayat size değer verenlerle yaşamaya değer. Size değer vermek istemeyen, sizin gönlünüzde yer edinmek istemeyen kişiler ile zaman kaybetmeyin ve sarılın sevdiklerinize, bilin onların değerini ve gidin onların davet ettiği güzel yerlere.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme