“ Başak Büyüdükçe Boynunu Eğer.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “ Başak Büyüdükçe Boynunu Eğer.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 


İnsanlar belli bir yaştayken, belli dönemlerde  değişik ruh hallerinde olabilirler. Kimi zaman iyi kimi zaman olgunlaşmamış, kimi zaman da vurdumduymaz olabilirler. Bazen şımarıkça hareketler yapabilir, kalp kırabilir, çok bilmişlik yapabilirler.  Yani insan belli bir olgunluğa erişinceye kadar zorlu süreçlerden geçer. Kişi ancak olgunlaştığı zaman, kendini bildiği zaman, tevazu sahibi olduğu zaman insan olma erdemine erişir.



Olgunlaşan insan da alçakgönüllü olur. Bilgili insan, aydın insan okudukça, kendisini geliştirdikçe daha da  da iyi insan haline gelir ve toplum tarafından sevilir, insanlar tarafından da iyi insan, olgun insan olarak nitelendirilir. Çevremizde de vardır  böyle güzel insanlar. Bakarız okumuştur, iyi yerlere gelmiştir, maddi ve manevi olarak kendini geliştirmiştir, kimsenin kalbini kırmamaya çalışan, kimseye akıl vermemeye çalışan böyle insanlar tevazu sahibi kimselerdir. 

 Olgun insan olan bir insan hiçbir eğitim almamış da olabilir ama kendini  geliştirmiş,  güzel ahlak sahibi kişiler olgunlaştıkça da daha da güzel görünür gözümüze ve onlar  aranana insanlar olur her zaman. Kendilerine ve içinde yaşadığı toplumdaki insanlara saygılı olan böyle kişiler her zaman saygı duyulan, değer verilen kişiler olur.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme