“Kork Allah’tan Korkmayandan.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Kork Allah’tan Korkmayandan.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 


İçinde Allah inancı olan insanlar bu dünyanın fani olduğunu bilirler. Onun için de ellerinden geldiği kadar daha iyi insan olmak için, daha imanlı ve daha yürekli insanlar olmak için kötülükten ve şeytanlıktan uzak durmaya çalışırlar. Güzel ahlaklı insan olmak,  kimsenin ahını almamak, kimseye acı çektirmemek, insan haklarına riayet etmek,  hırsızlıktan uzak durmak kişiyi daha iyi ve daha güzel insan yapar. Bir insanın yüreğinde Allah inancı yoksa o insanın içi merhametsizlik ve bencillik ile dolu ise o insanda korkmak gerekir.


Allah’tan korkmayan cani insanlardan her türlü fenalık gelebilir  ve  böyle kişiler iyi niyetli insanların  hayatını mahveder.  İşte bundan dolayı Allah’tan korkmayan insanlardan korkmalı ve onlarla  iş yapmamalıyız, onlarla zaman geçirmemeliyiz ve onlardan uzak durarak bir hayat geçirmeliyiz. Bunu yaptığımız zaman başımız beladan kurtulmuş olur ve daha huzurlu ve daha insani bir yaşam sürdürürüz.

Allah’tan korkmayan zalim kimseler ise yaşamları boyunca kötülüklerine devam ederler ve  mazlum insanların hayatını felç ederler. Allah herkesi kendisinden korkmayan kötü kullarından korusun ve onları ıslah etsin. Kötü insan olmamak için de mutlaka okumalıyız, kendimizi geliştirmeliyiz ve iyilikten , dürüstlükten yana olmalıyız.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme