Atatürk’ün Sizi Etkileyen Bir Özelliğini Kompozisyon Olarak Yazınız.

 Atatürk’ün Sizi Etkileyen Bir Özelliğini Kompozisyon Olarak Yazınız.




Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin kurucusu olan, vatanı ve milleti için her türlü zorluğa göğüs gerip ülkeyi halkı ile düşmanlardan temizleyen  büyük bir lider olarak adını tarihe ve yüreklere yazdırmıştır.  Onun çok sayıda kişisel özellikleri vardır. İleri görüşlü olması, çalışkan olması, vatan sevdalısı olması, idealist olması vb.  gibi bunları çoğaltabiliriz.

Onun en sevdiğim ve beni etkileyen yönü ise sabırlı ve disiplinli oluşudur.  Atatürk vatan ve milletin düşmandan kurtulması için ilk olarak çok çalışmış, vatanın kurtarılacağına inanmış ve bunun için de çalışmayı sabır ve disiplini ile birlikte yürütmüştür. O eğer sabırlı olmasaydı, disiplinli olmasaydı ülkemiz bugün cumhuriyet yönetimi ile yönetilemeyebilir, ülkemiz bağımsız da olmayabilirdi. Onun sabırlı ve disiplinli olması sayamadığımız birçok olumlu sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Sabırlı olmuştur çünkü sabırlı olmazsa istediği amaca ulaşamayacağını biliyordu. Disiplinli olmuştur çünkü disiplin olmadan özgürleşemez insanoğlu. Disiplin düzen getirir ve başarı getirir. Atatürk önce düşünür, sonra karar verir, araştırır ve daha sonra ise uygulamaya geçerdi. Örneğin; Samsun'dan Kurtuluş Savaşını başlattığı zaman hayallerini hemen kimseye söylememiş ve sabır ile çalışmalarına devam etmiştir.  Ben de onun için gibi sabırlı olup derslerime çok çalışacağım ve disiplinli bir şekilde inandığım yolda hedeflerime ulaşmak için var gücümle çalışıp vatanıma ve milletime faydalı bir evlat olacağım.

Unutmayalım ki sabır ve disiplin başarı da getirir. Atatürk sabırlı olmuştur vatan kurtulmuştur, ülkenin yönetim şekli değişmiştir. Disiplinli olmuştur işini zamanında yapmış ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında en büyük katkıyı gösteren milleti ile birlikte o olmuştur. Eğitim ve öğretim alanında çeşitli yenilikler getirmiş ve disiplinli olması sayesinde de ülkesinin fertlerine okuma yazmayaı öğreten kişi olmuştur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme