Mutlu Aile Nasıl Olur? Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Mutlu Aile Nasıl Olur? Konulu Kompozisyon Yazınız.




 Aile kurmak, çocukların dünyaya gelmesi, onlara güzel bir yaşam sunabilmek ve bu yolculuk sürecinde  birlik ve beraberlik içinde olmak mutlu bir ailenin sırlarından biridir. Mutlu aile olmak için ilk olarak aile içindeki bireylerin birbirine karşı sevgi bağı ile bağlanması ve saygı duygusu ile hareket etmesi gerekir. Anne ve baba ilk önce kendi aralarındaki sorunları halletmeli ve bu sorunları hallederken evde gürültü çıkararak değil öfke duygusuna hakim olarak, kibarlığı elde bırakamayarak problemlerin üstesinden gelmeye çalışmalıdırlar. 

Elbette ki her anne ve babanın kendi ailesinden ve genlerinden aldığı huylar vardır. Bu huyların iyi olanını devam ettirmek, kötü olanını ise ortadan kaldırmak aile bireylerinin mutlu olmasına katkı sağlayacaktır. Mutlu aile olmak için aile bireylerinin her birinin kendi içindeki sorumluluklarını yapması gerekir. Anne ve baba çalışıyorsa işlerini en güzel şekilde eyerine getirmeli, işten kalan zamanda ise aile birlik içinde olmalı, güzel  sofralar kurulmalı, güzel konuşmalar yapılmalı ve anne, baba ve çocuklar bu mutluluğun tadını doyasıya yaşamalıdır. Anne sinirlendiği zaman baba onu alttan almaya çalışmalı, baba sinirlendiğinde ise anne onu alttan almaya çalışmalıdır.

 Çocuklar sinirlendiği zaman da anne ve baba çocuklarının sorununun ne olduğunu anlamaya çalışmalı, çocuklara hemen ön yargı ile yaklaşılmamalıdır. Dışarının olumsuzluğu eve taşınmamalıdır. Aile içindeki bireyler birbirlerinin yaşam alanına saygı duymalıdır. Evde küçük bir kütüphane kurulmalı ve aile bireyleri her gün belli saatte birlikte okuma saatleri yapmalıdır. Kararlar birlikte alınmalıdır. Dışarıya çıkarken güzel giyindiğimiz gibi evde de güzel ve şık giyinmeliyiz ki kendimizi mutlu ve olumlu bir ruh hali içinde hissedelim.

 Çocuklara verilen sevgi koşulsuz olmalıdır. Anne ve baba çocuğu sadece akademik anlamda başarılı etmek için uğraşmamalı aynı zamanda çocukların mutlu olması için de onların ilgi ve yeteneklerinin ne olduğunu anlamalı, çocukların neyi yapmak istediği onlara sorulmalıdır. Çocuğa zorla bir şey dayatılmamalıdır. Bizler anne ve baba olarak onları sevmeliyiz, korumalıyız. Bizler onun öğretmeni değiliz bizler anne ve babasıyız. Onun için çocuğa sürekli çalış , şunu yap bunu yap diye ısrara ederek onu çalışmaktan soğutmamalıyız. Sorumlulukları varsa bunu ona sevdirerek yaptırmaya çalışmalıyız.

 İşte bunları yaptığımız zaman aile mutlu bir aile olur ve aile içinde büyük problemler ortaya çıkmaz. Yeter ki herkes birbirine karşı anlayışlı olsun, birbirinin her hatasını yüzüne vurmasın. Böyle olduğu zaman mutlu aileler ve mutlu çocuklar ortaya çıkar. O çocuklar da geleceğin mimarı olur ve gelecek nesilde de sağlıklı, çalışkan ve mutlu çocuklar mutlu ailelerin ortaya çıkmasını sağlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme