Çalışmanın Kişiye ve Milletimize Kazandıracakları Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Çalışmanın Kişiye ve Milletimize Kazandıracakları Konulu Kompozisyon Yazınız.




İnsanı yoran ama onun mutlu olmasını sağlayan, kazanç elde etmesini sağlayan, kimseye muhtaç olmamasını sağlayan en önemli unsur çalışmaktır. Kişi çalıştığı zaman ve emeğinin sonucunu aldığı zaman önce kendine bir çeki düzen verir. Aç kalmaz, kimseye el açmak zorunda kalmaz, sorumluluklarını yerine getirdiği için mutlu olur ve psikolojik olarak da kendini sağlam hisseder. Çalışmak önce kişinin kendisine daha sonra da içinde yaşadığı topluma fayda sağlar.

 Çalışkan insanlar milletine faydalı olan insanlardır. Örneğin; bilim adamı olup buluş yapan insanlar bilim ve teknolojiye katkıda bulunur, çorak bir tarlayı sürüp orada  her çeşit sebze, meyve yetiştiren insanlar ülkesinin tarımsal faaliyetlerine destek olur, bir öğretmen nitelikli öğrenciler, ahlaklı öğrenciler yetiştirerek milletine sağlam karakterli çocuklar yetiştirir, bir doktor bir hastanın yaşamını kurtararak çok sayıda kişinin yaşama sevinci olur ve bunun tahmin edemeyeceğimiz çok faydası olur. Çalışmak aynı zamanda kişinin beden ve ruh sağlığı için de faydalıdır.

 Sürekli oturup evde beklemek kişiyi tembelleştirir ve tembel olan kişin de ne kendisine ne de milletine hiçbir faydası olmaz. Ülkemizin gelişmesi için, çocuklarımızın mutlu ve çalışkan bireyler olması için çalışmalı ve gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmeliyiz. Çalışmak ile ilgili  şu söz de çok güzeldir:

“Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.” Necip Fazıl Kısakürek

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme