Sonbahar Mevsiminin Sizi Nasıl Etkilediğini Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız.

Sonbahar Mevsiminin Sizi Nasıl Etkilediğini Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız.

 


Yaz mevsiminin bitmesinin ardından havaların da  yavaştan soğumaya başlaması ile sonbahar mevsimine merhaba dedik. Yaz boyunca gezdik, tozduk güneşli günlerde. Güneşli günler bitti ve artık yarı güneşli günlere başladık. Sonbahar mevsimi benim içimin biraz daha buruk  olduğu bir mevsimdir. Yaz mevsiminde dışarıda özgürce gezerken, yeşille, doğa ile içe olmak varken yaprakların ağaçlardan yavaş yavaş dökülmeye başlaması ile o yeşil yok olmaya başlıyor ve ağaçlar yapraksız kaldığı zaman üzülüyorum.

 Biliyorum ağaçların da dinlenmesi gerekiyor, yapacağını yaptı ne de olsa. Bahardan beri önce çiçek açtı sonra meyvesini verdi ve en sonunda olgunlaştırdığı meyvelerin üzerinden alınmasını isteyerek üzerine düşen sorumlulukları en güzel şekilde yerine getirdi ağaçlar. Her ne kadar içim buruk olsa da sonbaharın içimde uyandırdığı güzel duygular da var elbette. Mesela havalar soğuduğu için herke evlerine kapanmaya başladı ve komşularımızla böyle havalarda birbirimize gidip gelerek sıcak bir ıhlamur içip dışarıda yağan yağmurları seyretmek bana ayrı bir zevk veriyor. Annemin hazırladığı kışlıklara yardım etmek ve tıpkı bir karınca veya arı gibi kış hazırlığı yapmak, kışın da aç kalmayacağız diye hazırlıklara sın hızla devam etmek de kişiyi mutlu ediyor.

 Ev temizlikleri ayrıntılı olarak yapılıyor ve kışa hazırlanıyor insanlar. Yağmurlu havalarda yürümek, yağmur damlalarını yanağında hissetmek insana güzel duygular hissettiriyor. Her mevsimin kendine göre güzellikleri olduğu gibi sonbaharın da bana güzel duygular olduğu kadar beni üzen duyguları hissettirmesi son derece doğal galiba.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme