“Beden Eğitimi Vücut İçin Ne İse Okumak Da Beyin İçin Odur.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Beden Eğitimi Vücut İçin Ne İse Okumak Da Beyin İçin Odur.” Sözü İle İlgili Kompozisyon


Beden eğitimi nasıl ki sağlığımız açısından önemliyse okumak da beynimiz açısından önemlidir. İnsan beden sağlığına ve ruh sağlığına dikkat ettiği zaman hasta olmaz ve hayatı daha bir mutlulukla yaşar ve kişi kendini daha iyi hisseder. Yürümek, egzersiz yapmak insanın rahatlamasını sağlar ve kişiyi hastalıklardan da korur. Okumak da beyni güçlendirir. Okumayan, araştırmayan insanın beyni bir süre sonra körelmeye başlar ve bildiği bilgileri bile bilmemeye başlar insan.

 Okuyan insan ise bilgilerini devamlı yenilediği için hafızası genç kalır ve kolay kolay hiçbir şeyi unutmaz. Okumak, beyni dinamik tutar ve insan okuduğu zaman öğrenmeye devam eder. Bu sayede hem yeni bilgiler öğrenmiş olur hem de kendini sürekli geliştirmiş olur. Onun için küçük yaşlarda okuma alışkanlığı edinmeliyiz ve bu konuda çocuklarımıza örnek bir veli olmalıyız. Beynimizin gerilemesi için, hep ileriye doğru bakabilmemiz için, gündemde ve dünyada yaşanan gelişmelerden haberdar olmak için okumalıyız ve okumayı hayat alışkanlığı haline getirmeliyiz. 

Nasıl ki her gün yemek yiyor, her gün su içiyorsak her gün de okumalı ve ruhumuzu okumakla doyurmalıyız. Bunu yaptığımız zaman hem mutlu oluruz hem kendimize faydalı bireyler oluruz, hem de insanlığa faydalı bireyler oluruz. Okumanın önemi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız:

“Okumayı hiçbir hazineye değişmem. “Edward Gibbon. Bu sözden de anlaşılacağı gibi en büyük hazine okumaktır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme