“Yere Düşen Ekmeğin Üstüne Basan İnsan Görmedim Ama Yere Düşen İnsanı Tekmeleyen Çok Kişi Gördüm.” Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon

  “Yere Düşen Ekmeğin Üstüne Basan İnsan Görmedim Ama Yere Düşen İnsanı Tekmeleyen Çok Kişi Gördüm.” (Üstün Dökmen.) Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.


Bizim kültürümüzde ekmeğin ayrı bir önemi vardır. Ekmek nimet demektir, bereket demektir. Onun için de yere düşen bir ekmek  parçası gördüğümüz zaman kalbimiz cız eder ve hemen o ekmeği alır bir yere koyarız ve onun ayaklar altında ezilmesine izin vermeyiz. Elbette nimete önem vermeliyiz ve elbette yere düşen ekmeği ayağımızla ezmemeliyiz. Peki ekmek bizim için bu kadar önemliyken neden kendimizle aynı olan insana değer vermeyiz.




 Birbirimizin düşmanı oluruz ve birimiz düştüğü zaman ona bir tekme atan da yine biz oluruz. İnsan Yüce Allah’ın yarattığı, ona akıl verdiği ve onu diğerlerinden farklı kıldığı değerli bir canlı değil midir? Onun için düşen insan gördüğümüz zaman o insanın ayağa kalkması için elinden tutmalıyız, ona elimizden geldiği kadar destek olmalıyız ve düşen insana bir darbe de biz vurup onu hayal kırıklığına uğratmamalıyız. Düşen kişi ister yakınımız olsun, ister komşumuz, isterse hiç tanımadığımız biri. Yeter ki insan olsun.

 Dünya ne yazık ki çok acımasızdır ve düşen insana bir de diğer insan tekme vurur ve o insanın canını yakar. Oysa insan olmak bu değildir. İnsan olmak merhametli olmak demektir, yardım etmek demektir, zor zamanlarda dayanışma ve yardımlaşma içinde olmak demektir. İşte böyle yaptığımız zaman insan oluruz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme