Atatürk İle Aynı Dönemde Yaşamış Olsaydınız Ülkemiz İçin Neler Yapmak İsterdiniz?

 Atatürk İle Aynı Dönemde Yaşamış Olsaydınız Ülkemiz İçin Neler Yapmak İsterdiniz?




Mustafa Kemal ile aynı dönemde yaşamış biri olsaydım ülkem için üzerime düşen her ne varsa onu yapmaya gayret ederdim. Gücüm neye yetiyorsa onu yapardım. Atatürk’ün vatan için yaptığı mücadeleye destek olurdum ve milli mücadele tarafında olan gazeteleri halka dağıtmaya başlardım ve kapı kapı dolaşır gazete dağıtır ve milli mücadele hakkında insanları bilgilendirirdim. Mustafa Kemal’i iyi dinlerdim  ve onunla birlikte ben de cepheye giderdim. Cephedeki kahraman vatan evlatlarına evden getirdiğim erzakları götürürdüm.

 Evimin yakın bir yerinde çeşme varsa o çeşmeden kaplara su koyar ve bu suları cepheye götürürdüm. Askerlerimizin dudakları susuzluktan çatlamasın diye, ciğerleri sıcaktan yanmasın diye onlara Anadolu’mun bu billur sularından götürürdüm. Ülkemin bağımsızlığı elden gitmesin diye, çocuklar yetim ve öksüz kalmasın diye, vatan sahipsiz  bırakılmasın diye düşmanla çarpışmaya devam eder ve vatan yolunda canımı vermeye hazır olarak her zaman hazır halde olurdum. Bir ülkenin bağımsızlığı elden gitmişse o ülke yok olmuş, köle olmuş demektir. Bunların olmaması için Mustafa Kemal ile birlikte olur, ona yol arkadaşı olmak isterdim. 

Ülkemiz bağımsızlığına kavuştuktan sonra Mustafa Kemal’in cumhuriyeti ilan edeceğini duyduğum zaman onun yanına gider ve cumhuriyetin ne anlama geldiğini sorardım. Atatürk bana cumhuriyet hakkında bilgi verdiği zaman bunun ülkem için en iyi yönetim şekli olduğunu ona ifade eder ve onun ellerinden öperdim, ona sarılırdım ve mavi gözlerinin ne kadar güzel ve vatan sevdalısı baktığını söylerdim. Milli Mücadele yıllarında eşlerini kaybetmiş analarımıza Atatürk ile birlikte olup her türlü yardımın edilmesini sağlardım. 

Kahraman Mehmetçiklerimin evlatlarına minnetle bakar ve onlara her zaman saygı duyardım.  Eğitim alanında ülkemin en iyi yerlere gelmesi için, ekonomi alanında ülkemin en iyi yerlere gelmesi için durmadan çalışır ve Mustafa Kemal’in peşinden ayrılmazdım. Ülkemizin bir daha bağımsızlığı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalmasın diye daha çok çalışırdım ve yaşıtlarımla birlikte ilim yolunda, bilim yolunda ilerlemeye çalışırdım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme