"Çocukları Sağlıklı ve Bilgili Yetiştirilmeyen Uluslar, Temeli Çürük Binalar Gibi Çabuk Yıkılırlar.” Sözü İle Kompozisyon

 "Çocukları  Sağlıklı ve Bilgili Yetiştirilmeyen Uluslar, Temeli Çürük Binalar Gibi Çabuk Yıkılırlar.” Sözü İle Kompozisyon




Bugünün küçükleri olan çocuklar her geçen gün büyüyecek, gelişecek ve geleceğin yetişkinleri konumunda olacaktır. Yetiştiği çevre iyi olan çocuk oradaki iyilikleri ve güzellikleri örnek alacak, yetiştiği ortam kötü olan çocuk ise kötü çevrede yetişerek bir çocuğa ait olmayan davranışları öğrenecek, alışkanlıkları edinecektir. Onun için her çocuğun doğduğu aile ortamı ve çevresi çocuğun gelişiminde doğrudan etkilidir. Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen milletler, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılır der Mustafa Kemal Atatürk. Yetiştireceğimiz çocukların önce sağlıklı olması gerekir. Bunun için de temel ihtiyaçlarının ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. 

Hem bedenen hem ruhen sağlıklı olan çocuklar mutlu ve çalışkan olur. Sağlıklı olan çocukların çalışkan olması için de elimizden gelen her türlü çabayı göstermemiz gerekir. Onlar ile birlikte kitap okumalı, okuduğumuz kitap üzerine konuşmalar yapmalı ve onların düşüncelerinden faydalanmalıyız. Okuyarak yeni bilgiler edinerek çocuklarımızı geleceğe hazırlamalıyız. Elbette sağlıklı olmalı, çalışkan olmalıdırlar ama en önemlisi insan olma özelliğini yani iyi ve güzel ahlaklı insan olma özelliğini kazandırabilmektir önemli olan.

 Bugünün çocuğu yarının öğretmeni olacak, okuttuğu çocuklar ile topluma yön verecek, bugünün çocuğu okuyacak ve doktor olacak birçok insanı iyileştirecek ve topluma katkı sağlayacak. Bugünün çocuğu bir başka çocuğun annesi olacak, babası olacak, komşusu ya da iş arkadaşı olacak. Böyle olduğu zaman da o iyi yetiştirilen çocuklardan iyi nesiller ortaya çıkacak. Kötü yetiştirilen çocuklar da toplum tarafından bela olarak görünecek. Oysa tüm çocuklar masumdur ve iyidir. 

Önemli olan onlara iyi bir eğitim vermek, onları sevmek ve onları korumaktan geçer. İyi yetiştirilmeyen çocuklar saygısız, kaba, vatana, millete faydası olmayan faydasız bir kişi olarak hem kendi hayatını zehir edecek hem de içinde yaşadığı dünyaya zara verecektir. İşte tüm bunlardan dolayı çocuklarımızın temelini iyi atmalıyız. Ağaç yaşken eğilir sözünden de hareketle çocuğa küçük yaşta ne verirsek  çocukta kalacak olan da odur.

 Milletimizin çalışkan millet olması için, bilimde, ilimde, teknolojide, ekonomide iyi bir yerlere gelmesi için iyi çocuklar yetiştirmeliyiz ve ülkemizi yüceltmeliyiz. Bunları yapmadığımız zaman toplum yavaştan parçalanmaya başlar ve bu yavaşlık  bir zaman sonra hız kazanır toplum dağılır ve yok olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme