Kendinizi “Sığırtmaç Mustafa’nın Öyküsü” Metnindeki Kahramanın Yerine Koyarak Atatürk’e Bir Mektup Yazınız.

 Kendinizi “Sığırtmaç Mustafa’nın Öyküsü” Metnindeki Kahramanın Yerine Koyarak Atatürk’e Bir Mektup Yazınız.

 





 Sevgili Mustafa Kemal Paşam!

Size bu mektubu şu anda okuduğum üniversitenin sıralarından yazıyorum. Hani beni ilk gördüğünüzde adımı sormuştunuz ve benim adım da Mustafa demiştiniz ya. Bana sorular sorup nasıl bir insan olduğumu anlamaya çalışmıştınız ve benim haksız yere kimseden fazla para almayacağımı anladığınızda başımı okşayıp ben Mustafa Kemal’im demiştiniz ve beni çok sevmiştiniz. O başımı okşayışınızı hala unutmuyorum Paşam. Sizin gibi değerli bir vatanseverle orada karşılaşmak ve sohbet etmek hayatımda asla unutamayacağım bir anı olarak kalacak. Beni çobanlıktan aldırıp okuttunuz ve eğitim ve öğretime her şeyden daha çok önem verdiniz. Bugün bu sıralardan size mektup yazabiliyorsam, duygu ve düşüncelerimi etkili bir şekilde yazabiliyorsam bunları sizin gibi bir lidere borçluyum efendim. Milletinin çocuklarını çok seven bir insansınız. Size her zaman minnettar kalacağım.

Sevgili Paşam!

Nasılsınız, sağlığınız ne durumda? Biliyorum yine vatan sorunları ile uğraşmaya devam ediyorsunuz, hem de hiç bıkmadan, seve seve yapıyorsunuz bu işi. Hasta yatağınızda bile vatan diyormuşsunuz da başka bir şey demiyormuşsunuz. Size ne desem ne yazsam bilemedim ki. Siz nasıl bir vatan sevdalısı, nasıl yüce gönüllü bir insansınız. Sizi çok seviyorum Mustafa Kemal Paşam. Beni soracak olursanız ben de derslerime gidip geliyorum. Çok çalışıyorum efendim. Okuyup büyük adam olacağım. Vatanını ve milletini çok seven iyi bir matematik profesörü olacağım. Söz veriyorum size. Siz bana güvendiniz, inandınız ve iyi bir eğitim almam için arkamda dağ gibi durdunuz. Bu güveninizi asla boşa çıkarmayacağım ve ülkeme faydalı bir bilim insanı olmak için çalışmaya, üretmeye devam edeceğim. Ben de sizin gibi okumayan çocukların okumasına vesile olacağım ve milletimin her bir ferdine çok değer vereceğim.

Mektuba son verirken sizi çok özlediğimi ve çok sevdiğimi bir kez daha yazıyorum. Okulum tatile girer girmez inşallah Ankara’ya da uğrayıp ellerinizden öpeceğim. O eller ki vatan sevgisi kokan eller, vatan aşkı ile yoğrulmuş çalışkan eller… Size selam eder ellerinizden öperim. Sarı saçlı, mavi gözlü koca yürekli güzel adam Mustafa Kemal Paşam…

 

          Yazan: Sığırtmaçlı Mustafa

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme